fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips tegen menstruatiepijn

Ik had altijd erg veel last van menstruatiepijn. Het was zelfs zo erg, dat ik me bijna één keer per maand ziek moest melden op werk, omdat ik me zo slecht voelde. Ook werd ik regelmatig misselijk van de pijn en soms viel ik zelfs bijna flauw. En ik ben niet de enige die hier last van heeft. Een groot deel van de vrouwen geeft aan soms dingen af te moeten zeggen omdat ze zich zo beroerd voelt door haar menstruatie. Gelukkig zijn hier dingen aan te doen! 5 tips tegen menstruatiepijn:

1. Ga aan de pil

Zelf ben ik recentelijk weer met de anticonceptiepil begonnen omdat ik erg veel last van mijn menstruatie had. Soms was het zelfs zo erg dat ik niet kon werken en dat ik misselijk werd en flauwviel van de pijn. De hormonen in de pil zorgen ervoor dat je menstruatie minder heftig is en je dus ook veel minder pijn hebt. Overleg met je huisarts welke pil goed is voor jou!

2. Masturberen of seks

Misschien staat je hoofd er helemaal niet naar wanneer je ongesteld bent, maar het werkt wel: masturberen of seks hebben. Hierdoor ontspant je lichaam zich en voel je minder van de pijn. Het enige nadeel is dat de pijn na een goede vrijpartij uiteindelijk wel weer terugkomt. En om nou de hele dag samen in bed te blijven liggen, dat gaat vaak ook een beetje lastig…

3. Ontspan 

Zoals aangegeven bij punt 2: door je te ontspannen wordt de pijn verlicht. Neem een warm bad, laat je masseren, zet een kop thee en/of leg een kruik op je buik. Je zult zien dat de pijn vele malen minder wordt.

4. Neem iets tegen de pijn

Heb je vervelende pijnen? Neem dan een paracetamol! Is het zo erg dat je niks meer kan? Neem dan een ibuprofen. Ibuprofen is niet goed voor je dus beperk het gebruik hiervan alleen tot momenten dat het echt niet anders kan. Het nemen van een pijnstiller heeft een dubbele werking, je voelt daadwerkelijk minder pijn én hierdoor kan je makkelijker ontspannen. Twee vliegen in één klap.

5. Ga sporten

Het is heel verleidelijk om lekker in je mandje te blijven liggen als je last hebt van menstruatiepijn. Maar, je kan veel beter wat gaan doen! Als je sport maakt je lichaam endorfine aan, een soort lichaamseigen morfine. Werkt als een trein!

Lees ook: Kan je seks hebben als je ongesteld bent?

stel-in-bed-stock1-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook