fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips op ’s nachts beter te slapen

Plafonddienst. We hebben er volgens mij allemaal wel eens last van. Persoonlijk heb ik er sinds een aantal jaar helemaal geen last meer van, maar dat was vroeger wel anders. Ik kon nachten wakker liggen, zelfs als ik niks had om me zorgen om te maken. Hoe ik er overheen kwam, lees je hier!

1. Geen beeldschermen in de slaapkamer

Je wist vast wel dat het niet slim is om voor het slapengaan nog uitgebreid op je telefoon te zitten. Maar ook Netflixen op je laptop of het journaal op de televisie kijken in de slaapkamer is niet slim. Handteer een ‘no screen policy’ in de slaapkamer en je zal zien dat dit een enorm verschil in de kwaliteit van je slapen maakt.

Heb jij je telefoon ’s nachts nog bij je omdat je hem gebruikt als wekker? Ook dat kan je beter niet doen! De verleiding om dat laatste appje van je beste vriendin toch nog te gaan beantwoorden is voor veel mensen te groot. Ga voor een ouderwetse wekker en leg je telefoon buiten de slaapkamer.

Geen beeldschermen in de slaapkamer

2. Draai de verwarming uit

Het is heerlijk om na een lange dag werken thuis te komen in een warm en gezellig huis. Helemaal tijdens de koude wintermaanden! Toch is het overmatig gebruiken van de verwarming geen goed idee… Verwarmingen drogen de lucht in huis uit, wat niet al te best is voor je huid, haren, ogen en slijmvliezen. Maar, in door verwarming verwarmde huizen heb je ook meer last van ziekmakende bacteriën. Je ooit afgevraagd waarom je sneller ziek bent in de winter? Dit komt niet doordat je kou vat (dit is onmogelijk, je kunt alleen ziek worden door bacteriën en virussen), maar doordat mensen de ramen dicht houden en de verwarming aan zetten.

Ook ’s nachts is het beter om de verwarming uit te hebben staan. Natuurlijk om de bovengenoemde reden, maar ook omdat de meeste mensen beter slapen in een koude slaapkamer. Een warm dekbed met eventueel een extra sprei zijn dan natuurlijk wel een must!

bedsprei

3. Zet een raam open

We zeiden het al: in een koele slaapkamer slaap je beter en zorgt ervoor dat bacteriën geen vrij spel hebben. Alleen de verwarming uitzetten is niet voldoende, je hebt ook frisse lucht nodig. Gooi die ramen lekker open dus!

5 tips op 's nachts beter te slapen

4. Maak je bed mooi op

Nu je de beeldschermen je slaapkamer uit hebt verbannen en je kamer de juiste temperatuur heeft bereikt, kan je door naar de leukste tip: maak je bed mooi op. Nu je je slaapkamer niet meer als thuisbioscoop gebruikt wordt, is het tijd om je bed een centrale rol te geven. Wanneer je een mooi bed hebt, heb je ’s avonds meer zin om er ook daadwerkelijk in te liggen.

 

Op de onderstaande foto’s zie je katoenen en linnen dekbedovertrekken. Linnen en katoen zijn een stoffen die uitermate geschikt zijn voor beddengoed. De stoffen hebben warmte-regulerende eigenschappen, waardoor het je in de zomer lekker koel houdt en in de winter aangenaam warm.

4

2

Maak je bed mooi op

5. Creëer een fijne sfeer in je slaapkamer 

Tot slot: ruim je troep op (de slaapkamer als washok gebruiken is heel handig, maar niet echt bevorderlijk voor de sfeer). Maak het geheel compleet met dingen waar jij je nog beter door kunt ontspannen. Zelf vind ik het heerlijk om altijd wat kaarsen en planten in de slaapkamer te hebben. Sommige mensen kiezen ook voor foto’s van geliefden of bijzondere verlichting. Alles wat jij (en eventueel je partner) prettig vindt mag en kan. Als het maar rust geeft!

3

unnamed-3

Prachtige producten

De producten die je in dit artikel ziet, zoals het prachtige linnen dekbedovertrek, de linnen kussens en het jute vloerkleed zijn verkrijgbaar bij ML Fabrics. ML Fabrics verkoopt Bedlinnen, kussens, plaids, tafellinnen en diverse andere producten van hoogwaardige kwaliteit. De stijl is herkenbaar: natuurlijke kleuren en producten die in heel veel huizen écht iets toevoegen. Wij vinden het prachtig!

Heb jij nog een goede slaaptip? We zijn heel benieuwd. Deel hem in de comments onder dit artikel, vinden we fijn 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook