fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om snel energie te besparen

Energiebesparing, een jaar geleden had ik er nog nooit over nagedacht. Ik leefde een zorgeloos energiebestaan: televisies stonden altijd stand-by, het koffiezetapparaat ging nooit uit, op warme dagen werd de verwarming niet uitgezet en ook de ramen liet ik op koude dagen te lang open staan. Je voelt de bui al hangen, ik had aan het einde van het jaar een energierekening waar je U tegen zegt. 

light bulb

Na drie dagen van huilen en stressen besloot ik me erover heen te zetten. Dit was een typisch ‘ik heb mijn lesje wel geleerd’ moment en ging dan ook op zoek naar een oplossing. Want als ik niet heel snel energie ging besparen, dan zou ik over drie jaar diep in de schulden zitten. Omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben met dit probleem heb ik hier 5 gouden tips waardoor jouw rekening gegarandeerd omlaag gaat!

1.   Ben je je telefoon/laptop/elektrische tandenborstel/enzovoort niet aan het opladen? Trek dan de stekker uit het stopcontact! Ook als je niet aan het laden bent verbruikt de oplader energie.

2.   Bij sommige energiemaatschappijen heb je makkelijk inzicht in je verbruik. Zoek uit of jouw maatschappij dit aanbiedt en begin met bijhouden. Meten is weten!

3.   Is het buiten warmer dan 18 graden? Zet dan je verwarming uit! Het klinkt zo voor de hand liggend, maar miljoenen mensen vergeten het te doen.

4.   Is het guur en koud buiten? Stook dan niet alleen door je verwarming hoger te zetten, maar gebruik ook kaarsjes om het warmer te maken. Niet alleen lekker warm, maar ook gezellig.

5.   Tot slot, de belangrijkste tip: isoleer je huis goed! Goede isolatie kan je niet alleen honderden euro’s op je energierekening besparen, maar het verhoogt ook nog eens de waarde van je huis. Twee vliegen in één klap dus.

Kortom, er zijn heel veel manieren om geld te besparen. Ikzelf heb mijn huis laten isoleren door TONZON, een ontwikkelaar van duurzame isolatiesystemen. Je merkt na het aanleggen van de isolatiematerialen meteen dat je minder hoeft te stoken om het lekker warm te krijgen binnen. Echt een aanrader! Kijk op www.tonzon.nl om hier meer informatie over te krijgen.

Foto: Etsy

Heb jij nog een goede tip om energie te besparen? Wij zijn heel benieuwd!

Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

1 reactie

Marlies de Mol -

Wat een handige tips! Als het buiten zo koud is dat ik binnen zit te klappertanden, denk ik terug aan mijn laatste vakantie. Dan krijg ik het vanzelf warm, haha!

Reageer ook