fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om jouw kids met plezier aan het schooljaar te laten beginnen!

De scholen zijn weer begonnen! Ook in de laatste regio’s zit de vakantie er nu op en moeten de kids weer naar de bak. Helemaal niet erg, zo leren ze veel en heb jij weer meer tijd voor je werk en het huishouden. Toch is het wel leuk om de eerste schoolweken met plezier en positiviteit tegemoet te treden. We hebben hier 5 tips om jouw kids met plezier aan het schooljaar te laten beginnen!

1. Laat ze de eerste schooldag kiezen wat ze mogen eten

Kinderen vinden het altijd leuk om te kiezen wat ze mogen eten. Het is een makkelijke manier om ze een kleine beloning te geven, want eten moeten jullie toch. En ach, die ene keer patat of pizza op maandag compenseer je gewoon met een keer broccoli op zaterdag. Maak er een feestje van!

2. Shop samen voor een mooie back-to-school outfit

Vooral de meiden zullen hier heel blij én gemotiveerd van worden: een nieuwe outfit voor de eerste schooldag. Ik kom altijd net wat makkelijker mijn bed uit ’s ochtends als ik weet dat ik mijn nieuwe kleren aan mag. Een goede manier om het eindelijk eens te winnen van de wekker dus.

3. Plan het eerste weekend een dagje weg

Zit de eerste schoolweek erop? Doe dat eerste weekend een dagje weg. Het hoeft niet meteen een weekend Disneyland Parijs te zijn, maar ook een middagje zwembad of een ochtendje kinderboerderij is leuk. Zo blijf je nog een beetje in de vakantiesfeer en kan je meteen vieren dat hun eerste week erop zit.

5-tips-om-jouw-kids-met-plezier-aan-het-schooljaar-te-laten-beginnen

4. Zorg dat alle (nieuwe) schoolspullen goed gemerkt zijn

Zet de kids aan de knutseltafel en laat ze hun nieuwe schriftjes, pennen, potloden, gymspullen, schoolbeker, broodtrommel en boekjes versieren. Het is een leuke manier om ervoor te zorgen dat de spullen van jouw kind herkenbaar zijn en dus niet verwisseld worden met klasgenootjes. Echte musthave hierbij, zijn naamstickers.

5. Versier samen de broodtrommels

Net als de schoolspullen kunnen ook de broodtrommels en drinkbekers nog wel eens in een ander tasje belanden. Maak ook deze uniek door samen met je kids aan het knutslen te slaan. Denk aan glitters, verf en stickers. Vergeet ook hier weer niet een naamlabel op te plakken!

Bij Goedgemerkt kan je zelf hele mooie naamlabels ontwerpen en bestellen. Zo heb je in één klap genoeg labels om de sportspullen, schoolspullen en andere persoonlijke items mee te beplakken. Het is dé manier om al je spullen compleet te houden. Naast handige naamstickers hebben ze ook groeimeters, organizing labels, kledinglabels en nog veel meer.

Lees ook: Bruidspaar eet al 60 jaar dezelfde bruidstaart!

Hou jij van taart, alcohol en geld besparen

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook