fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om je bed nog mooier op te maken

Elke keer als ik in een hotel ben, neem ik me wat voor: thuis wil ik mijn bed ook zo mooi opmaken. In Europa zie je het nog niet zo heel vaak, maar in Azië en de Verenigde Staten heb ik in de meest mooi opgemaakte bedden gelegen. Voor mijn gevoel slaap ik meteen een stuk lekkerder. Haha! We hebben hier 5 handige tips om je bed nog mooier op te maken.  

1. Laat je inspireren

Laat je voordat je begint met opmaken eens goed inspireren. Welke kleuren en stijlen vind je mooi en passen bij jouw slaapkamer? Je kunt bijvoorbeeld een kijkje op Pinterest nemen, naar een beddenwinkel gaan of gewoon even lekker Googelen. Inspiratie genoeg!

2. Mooi beddengoed

Schaf vervolgens mooi en kwalitatief goed beddengoed aan wat aansluit bij de inspiratie die jij net hebt opgedaan. Koop één of meerdere dekbedovertrekken, was ze en maak je bed ermee op. Je zult zien dat het al een wereld van verschil maakt.

3. Goed straktrekken

Oké, je nieuwe dekbedovertrek ligt op je bed. Nu is het de kunst om het heel strak en netjes op te maken. Plooien of scheve stukken staan rommelig, dus probeer het symmetrisch en goed strak te trekken. Weet je niet goed hoe dit moet? Op YouTube staan heel veel tutorials waarin je kunt zien hoe ze dit bij hotels doen.

4. Sprei of plaid

Gooi vervolgens een mooie sprei of plaid op het bed. Dit voelt lekker warm als het koud is en heeft een uitnodigend effect. Probeer hem qua kleur af te stemmen op je beddengoed, dan ziet het er gegarandeerd prachtig uit.

5. Kussentjes

Gooi tot slot een paar fijne sierkussens op het bed. Ook dit ziet er weer uitnodigend en comfortabel uit. Tijdens het slapen kan je er natuurlijk op gaan liggen, maar veel mensen gooien ze liever even uit het bed. It’s your call!

Neem zeker even een kijkje op de website van Bedsupply. Hier kan je je heerlijk laten inspireren en meteen de juiste spullen aanschaffen!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook