fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om een ondergespuugde slaapzak schoon te krijgen op de camping

Kamperen is behelpen. Het went na een dag of drie. Dat is het moment dat je je niet meer druk maakt over de troep in de tent. Nee, dat is het moment dat je reuze inventief wordt. Dat je in het lege blikje waarin gisteravond nog witte bonen in tomatensaus zaten, een tweede leven als afvalbakje bij het gasfornuis geeft.

De was blijft een geklieder met water. Echt schoon wordt het niet, maar dat maakt ook niet uit want over twee weken stamp je alles lekker in de machine. Als je weer thuis bent.

Ik kom uit een kampeerfamilie, vind dat gekeutel rond zo’n tent hilarisch. Met veel pret denk ik terug aan de vakanties die ik had met mijn ouders. Altijd in de Benelux, want verder reed de lelijke eend met aanhanger van mijn vader niet. Dat hield in dat we niet zelden slecht weer hadden. Meer dan eens heb ik mijn vader geulen rondom de tent zien scheppen. Zodat het water weg kon lopen. In België speelde ik met mijn broer in een meer. We hadden een opblaasboot gekregen en schepnetjes om visjes te vangen. Uren waren we bij het water te vinden.

En toen gebeurde het. Ik werd ziek. Geen idee meer hoe oud ik was. Een jaar of elf. Ik lag in mijn eigen tentje. Straalmisselijk in mijn slaapzak. Die ik, toen de golf omhoog kwam, met geen mogelijkheid kreeg opengeritst. Als een mummie spuugde ik mijn vakantiedeken onder.

Hoe mijn moeder mijn slaapzak schoon heeft gekregen weet ik niet. Ik besloot geen enkel risico te nemen en zocht uit hoe je een ondergespuugde slaapzak weer schoon krijgt. Op Kampeerwereld.nl kwam ik onderstaande tips tegen voor het wassen van je slaapzak. Voor je kan niet weten. En nu maar hopen dat je ze nooit nodig zult hebben ….

  1. Een slaapzak kan in de wasmachine. Die zes euro die je betaalt voor de machine op de camping is het geld dik waard. Spoel m wel eerst even goed af. Dit kun je bijvoorbeeld onder de douche doen. Geen machines? Dan zul je het met de hand moeten doen.
  1. Check het label zodat je weet welke vulling er in zit. Als je een donzen vulling hebt zijn de wasvoorschriften anders dan bij een synthetische vulling.
  1. Stel de temperatuur niet hoger dan 30 graden in en op een handwas- of wolprogramma.
  1. Was de slaapzak met de rits open en gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter kan namelijk de vulling aantasten.
  1. Stop de slaapzak niet in de droger, maar laat m aan de lucht drogen. Hopelijk verblijf je in een vakantieland waar de zon schijnt…. 

Heb jij tips voor het wassen van een slaapzak? Laat het ons weten, we zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook