fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips om een extra spectaculaire tafel te dekken

In een druk leven is het heel belangrijk om ook momenten van ontspanning in te bouwen. Een avondje met je partner naar de film, een lange wandeling met de hond of een etentje met een groepje vrienden. Allemaal manieren om je even los te maken uit de dagelijkse sleur en de teugels even te laten fieren. Zelf ben ik in het weekend een voorstander van een combinatie van de bovengenoemde activiteiten. Ontspannen in de bios, lekker buiten bewegen en eten met je beste vrienden. Geweldig!

Tijdens zo’n etentje vind ik het leuk om eens extra uit te pakken. Waar ik doordeweeks geen tijd voor heb, doe ik uitgebreid in het weekend. Het vlees haal ik bij de slager, de groenten bij de groenteboer en de overige boodschappen bij die schattige, luxe supermarkt op de hoek. Ook voor het tafeldekken neem ik uitgebreid de tijd en hier reageren gasten altijd geweldig op. Goed nieuws: ingewikkeld is het niet! Wij hebben 5 tips om een extra spectaculaire tafel te dekken.

1. Kies een stijl

Neem voordat je begint met het opdekken van de tafel lekker de tijd om na te denken wat je precies zou willen. Het is helemaal niet erg als je zelf niet zo heel creatief bent, je kunt je ook heerlijk laten inspireren op Pinterest, Instagram of andere websites. Kies een duidelijke stijl en/of kleur die je op de hele tafel doorvoert. Hiermee creëer je eenheid en dat straalt schoonheid en rust uit.

zwaanzinnig 3

2. Bedienen of blijven zitten

Sta ook even stil bij de praktische indeling van de avond. Kook je meerdere gangen die je steeds indekt en uithaalt, of zet je de tafel vol met prachtige gerechten? In het laatste geval is het essentieel dat er op tafel voldoende ruimte voor deze bakjes en schalen blijft. Houd hier bij de volgende stappen rekening mee. Ben je van plan elke gang apart op te dienen? Dan heb je meer ruimte voor decoratie op tafel.

zwaanzinnig 2

3. Ga voor geweldig servies

Heb je een stijl gekozen? Kies hier dan geweldig servies bij uit! Natuurlijk kan je gebruik maken van het servies wat jullie elke dag gebruiken, maar het is natuurlijk nog leuker om écht mooi en bijzonder servies te gebruiken. Hierdoor bereik je meteen heel veel: de tafel ziet er spectaculair uit, je gasten merken dat jij extra je best hebt gedaan en last but not least: op mooi servies smaakt je eten beter. Creëer een beleving! Mateus kun je super goed combineren met andere serviezen en dat is belangrijk want men gaat niet twee of drie serviezen aanschaffen. Dus juist de combi met je (huis-, tuin- en keuken servies) gaat ook prima.

Extra tip: een tafelkleed of -loper die past bij de sfeer van het servies maakt het helemaal af!

zwaanzinnig 4

4. Bloemen 

Heb je een mooie stijl gekozen en een prachtig servies klaargezet? Dan is het tijd voor bloemen en decoratie! Kies bij voorkeur voor lage bloemstukken zodat gasten die tegenover elkaar zitten elkaar nog kunnen kijken. Kleine bosjes wilde bloemen, een paar bloemen van de hortensia of schattige mini-boeketjes fleuren het geheel extra op.

zwaanzinnig 1

5. Verlichting

Vlak voordat je gasten komen, kan je beginnen met het creëren van een heel belangrijk onderdeel: de verlichting. Een te grote lichtshow leidt af en maakt het geheel kil. Een enkel waxinelichtje lijkt romantisch, maar zorgt ervoor dat de gasten elkaar, de tafel en het eten nauwelijks nog kunnen zien. Kies voor een paar gedimde lampen en een aantal kaarsen. Zo heb je genoeg verlichting dat iedereen alles kan zien, maar blijft het sfeervol en romantisch.

zwaanzinnig 5

Waar kan je deze prachtige serviezen kopen?

Al het servies wat je op de foto’s in dit artikel ziet, is te koop bij Zwaanzinnig. In deze webshop hebben ze de mooiste spullen voor een spectaculaire tafel. Niet alleen voor speciale aangelegenheden, maar ook voor de dagelijkse dis. Super leuk ook om te combineren met andere serviezen. Ook kan je je op de site van Zwaanzinnig heerlijk laten inspireren, want je vindt er de mooiste foto’s. Nog meer inspiratie? Bekijk ook hun Instagram! Wil je de producten liever in een fysieke winkel bekijken? Dat kan ook! In deze shop locator vind je een winkel bij jou in de buurt.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Tafeldecoraties -

De tafel ziet er prachtig uit! Complimenten.

Jo's Daughter -

Prachtige serviezen!! Vooral de licht roze spreekt me aan 🙂

Reageer ook