fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 Tips om als vrouw succesvol te worden

succesvol

Of je nu een sportcarrière ambieert of zelfgemaakte kleding wilt verkopen: je kunt overal een succes van maken. Als je er maar op de juiste manier in staat. In dit artikel geven we je 5 tips om succesvol te worden als zelfverzekerde vrouw.

1. Zorg dat je ergens specialist in bent

Er is altijd iets dat je goed kunt. Een bepaald talent dat niet veel anderen hebben of waar je altijd al complimenten over hebt gekregen. Gebruik dit talent om je succes te behalen. Jij bent dé specialist waar mensen niet omheen kunnen.

2. Werf de klanten die bij jou passen

Jezelf bewijzen in de praktijk is het beste dat je kunt doen. Daardoor verspreidt jouw bekendheid zich en komen er vanzelf klanten op jouw pad die precies passen bij wat jij te bieden hebt.

succesvol

3. Doe het op jouw manier

Er is niemand die is zoals jij. Daarom is het zo belangrijk om de dingen op jouw manier doet, wat je carrièrepad ook wordt. Zodra je doet wat bij jou past en op de manier die bij jou past, valt alles op zijn plek. Daardoor krijg je ook de klanten die perfect zijn voor jou.

4. Heb je geld verdiend? Laat het voor je werken!

Ook al heb je nog niet veel ervaring, ook beleggen voor beginners kan je al wat extra geld opleveren. Als je tenminste maar goed de basisregels opvolgt. Daarbij is de belangrijkste dat je alleen gaat beleggen met een bedrag dat je daadwerkelijk zou kunnen missen. Want stel dat de beurs helemaal instort, dan is je geld weg. Tegenover dit risico staat natuurlijk rendement, maar je moet het risico ook kunnen dragen.

Voor het beleggen zelf is het belangrijk dat je niet op één spreekwoordelijk paard wedt, maar juist je kansen spreidt. Want het ene aandeel kan gigantisch de lucht in schieten, terwijl het andere de afgrond in duikt. Door risicospreiding voorkom je dat je wordt meegezogen met één fataal aandeel. Verder is het nuttig om je vooral te richten op de lange termijn. Kijk dus niet naar de dagopbrengst, maar zet in op minimaal een half jaar per aandeel.

5. Neem de tijd om te genieten

Als je zo intensief bezig bent met succesvol zijn, schiet het er soms bij in om te genieten van al dat moois dat je bereikt hebt. Geniet daarom bewust samen met iedereen die je dierbaar is. Dat zijn momenten die je met geen goud ter wereld kunt kopen.

Wat zie jij als succesvol? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Lees ook: Tweederde werkenden beoordeelt collega’s op uiterlijk 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook