fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 tips als je rode wijn op internet bestelt

Door op internet wijnen te bestellen, ben je vaak een stuk voordeliger uit dan wanneer je ze in de supermarkt of bij de slijter haalt. Dit komt doordat veel webshops groot inkopen, ze meestal geen winkelruimte hebben en hierdoor dus ook minder personeel in dienst hebben. Een ander voordeel van online wijnen bestellen is dat je niet hoeft te slepen met volle tassen met flessen. Het wordt lekker thuisbezorgd en dat is ook weleens fijn. Maar waar moet je nou op letten als je wijn op internet bestelt? Hier 5 handige tips!

1. Weet wat je lekker vindt

Online is er heel veel keuze. Door te weten wat voor soort wijn je lekker vindt, is het makkelijker om te filteren en de perfecte wijn te bestellen. Ik ben bijvoorbeeld gek op een stevige Cabernet Sauvignon en een minder groot fan van een soepele Merlot. Doordat ik dit weet, weet ik binnen welke wijnen ik wel en niet moet zoeken.

2. Vraag advies bij vrienden/familie

Hebben jouw vrienden en familieleden ervaring met online wijnen bestellen? Schakel dan hun hulp in! Ze weten vast een aantal goede dealtjes te vinden en je op lekkere flessen te wijzen. Ik heb een vriend die precies dezelfde smaak heeft qua wijn en ik schakel hem dan ook graag in voor advies. Hierdoor heb ik nog nooit iets besteld wat ik achteraf niet lekker vond.

3. Bekijk online beoordelingen

Er zijn veel websites waarop je beoordelingen van de wijn kunt vinden. Typ gewoon de naam en jaar van de wijn in en je zal veel informatie tot je krijgen. Is een wijn door veel mensen slecht beoordeeld? Dan kan je beter even verderkijken naar een ander exemplaar!

4. Bestel niet meteen teveel 

Heb je een wijn nog nooit gedronken, maar wil je hem wel eens proberen? Bestel dan niet meteen meer dan één doos. Het is zonde om 12 dozen wijn te laten staan omdat hij niet zo lekker is als je had gehoopt.

5. Kies voor een goede online wijnverkoper

Bestel je wijnen bij een goede online aanbieder. Denk bijvoorbeeld aan webshops als Grandcruwijnen, hiervan weet je dat het betrouwbaar is en de wijnen over het algemeen goed. Ook krijg je veel informatie over het land van herkomst en zie je meteen beoordelingen van mensen die de wijn eerder dronken. Echt een aanrader!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook