fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 situaties die je herkent als je zelf altijd op tijd bent?

Als je altijd te laat bent, moet je zorgen dat je op tijd vertrekt. Hoe logisch is dat? Johan Cruyff zei het al. Voor veel mensen is op tijd komen echt een probleem. Dat kan heel irritant zijn, zeker als je zelf altijd ergens stipt op tijd bent en moet wachten.

Wat zijn de consequenties voor jou?

1. Je wacht vaak op anderen. Meestal zijn je vrienden wat later en sta je vervolgens een tijdje te wachten. Je checkt in die tijd je telefoon en houdt je sociale media leven op pijl. Je werkt ook alvast je planning voor de volgende dag bij.

2. Je ergert je aan je vriendin die weer te laat is. Dit gebeurt heel vaak. Toch is het misschien wel goed om het een keer uit te spreken. Misschien kan ze jou de volgende keer even een appje sturen als ze op de fiets springt. Zo sta jij niet voor niets te wachten.

3. Je wordt boos omdat je zoveel andere dingen had kunnen doen. Doe dat vooral niet en maak er het beste van als je staat te wachten. Kijk ook om je heen of je leuke mensen ziet om een praatje mee te maken.

4. Jij hebt altijd alles goed op orde. Als er een deadline voor je studie of werk gehaald moet worden ben je altijd ruim op tijd. In tegenstelling tot die vriendin die altijd te laat is. Zij komt pas op gang als de inleverdatum heel dichtbij is. Haar motto is: onder druk wordt alles vloeibaar. Heel irritant als ze dan ook nog een hoger cijfer haalt dan jou of op het werk eerder een promotie krijgt.

5. Je bent al aangeschoten als je tafelgenoten komen opdagen. Wat doe je als je alvast aan tafel gaat en je op je vrienden wacht in jullie favoriete eetcafeetje? Je bestelt vast een biertje of cocktail. Omdat je alleen bent en niemand hebt om mee te praten ligt je drinktempo (althans dat werkt bij mij zo) een stuk hoger. Met alle gevolgen van dien. Hik 🙂

Buzzfeed maakte een grappig filmpje over mensen die zelf altijd op tijd zijn. Echt even kijken, mogelijk herken je er wel het een en ander in van jezelf.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook