fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom oppassen de leukste bijbaan is!

Wie Damespraatjes vaker leest, weet dat ik als puber voor mijn moeder en haar vriendinnen het strijkwerk deed om wat bij te verdienen. Ik vond het strijken altijd een heerlijk klusje; muziekje aan en gaan met die banaan! Maar wist je dat ik daarnaast ook regelmatig oppaswerk in de buurt deed? En dat ik dit stiekem misschien nog wel leuker vond dan het strijkwerk? Oppaswerk gezocht? In dit artikel vertel ik je graag waarom oppassen de leukste bijbaan is én waarom jij of jouw kind het zeker zou moeten proberen. 

Werken met kinderen

Voor mij was de voornaamste reden om te willen oppassen, omdat ik het gewoon heel erg leuk vond om met kinderen te werken. Kinderen zijn lief, grappig en ja: soms ook hartstikke eigenwijs. In het begin moet je als oppas hard je best doen om hun vertrouwen te winnen, maar op termijn resulteert dit in een mooie band. Elk kind is uniek en dat maakt het zo ontzettend leuk.

Geen dag hetzelfde

Net als dat elk kind uniek is, is ook elke oppasdag uniek. Het ene moment chillen jullie lekker in de zon in de achtertuin, het andere moment ontdekken jullie al wandelend de buurt en weer later sta je langs een sportveld of bij het schoolplein. Het is een fijne afwisseling waardoor de dagen lijken te vliegen. Zo wordt oppassen Amsterdam hartstikke leuk en is geen dag hetzelfde.

Heel veel leren

Oppassen is echt onwijs leerzaam. Het is niet niks om verantwoordelijk te zijn voor de kinderen van een ander! Het doet een beroep op je zelfredzaamheid, creativiteit, zelfvertrouwen, flexibiliteit en nog veel meer. De eerste dagen/avonden bij een nieuw gezin is alles wennen,  maar geloof mij: al snel voelt het alsof je nooit anders hebt gedaan. Als oppas leer en ontwikkel je skills waar je de rest van je leven wat aan gaat hebben.

Tijd om te studeren

Pas je ’s avonds op wanneer de kinderen op bed liggen? Dan kan jij wat voor jezelf doen! Een verleidelijke optie is om lekker te gaan Netflixen, maar slimmer is natuurlijk om deze tijd te gebruiken voor je studie. Geld verdienen terwijl je aan het studeren bent, kan niet beter toch?

Zelf je uurtarief bepalen

Als oppas kan en mag jij zelf bepalen wat jouw uurtarief is. Hoe lekker is dat? De meeste oppassen zitten zo tussen de 10 en 12 euro per uur en hebben soms een ander tarief voor overdag en ’s avonds. Denk er goed over na wat jij zou willen krijgen voor jouw oppasuren en kijk ook zeker wat jouw ‘concurrenten’ doen.

Wat past bij jou?

Zou jij ook wel willen oppassen? En wat vind je dan leuk om met de kinderen te doen. Ben jij meer van het ravotten in de speeltuin of vind je het heerlijk om urenlang voor te lezen? En werk jij liever overdag of in de avond? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Foto door Kampus Production via Pexels

1 reactie

Joris -

Wat een onnatuurlijke zinnen rond de links. Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook