fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom mannen geen seks meer willen

Mannen willen maar één ding toch? Seks! Dat dit bij veel Nederlandse mannen wel meevalt blijkt uit het feit dat steeds meer vrouwen ‘klagen’ over het afgenomen libido van hun partner. Maar waar kan dit vandaan komen? Wij bespreken vijf mogelijke redenen waarom mannen geen seks meer willen.

1. Afknappers 

Het is voor mannen vaak maar lastig toe te geven, maar het kan zijn dat ze ergens op afknappen. Denk hierbij aan het uiterlijk van de partner, de omgeving of bepaalde handelingen die zijn partner wel of juist niet verricht.

2. Medicatie

Er zijn verschillende soorten medicijnen die een negatief effect op het libido van de man hebben. Dit is iets wat goed bespreekbaar is met de huisarts. Sommige kalmeringsmiddelen en medicijnen tegen een hoge bloeddruk staan erom bekend dit effect te kunnen hebben.

3. Prestatiedruk

Wanneer mannen zichzelf zoveel druk opleggen om te presteren, kan het juist averechts werken. Dit gaat trouwens niet alleen om seksuele prestatiedruk. Ook bijvoorbeeld druk op de werkvloer kan van invloed zijn.

4. Hormonen

Hormonen zijn erg belangrijk bij het libido van de man. Een lage hoeveelheid testosteron kan leiden tot een afgenomen hoeveelheid zin in seks. Hier is trouwens goed wat aan te doen, vraag de huisarts om hulp!

5. Identiteitsproblemen

Hier hebben zowel mannen als vrouwen last van: identiteitsproblemen. Het heeft vaak wat te maken met grote veranderingen die plaatsvinden in zijn leven, zoals het verliezen van zijn baan, spontaan moeten verhuizen of het verliezen van een naaste.

Er zijn nog veel meer redenen waarom mannen geen zin meer hebben in seks. Bijvoorbeeld slaaptekort, affaires en ruzie zijn ook dingen die zijn sexdrive kunnen beïnvloeden.

Merk je dat jouw partner minder of zelfs geen zin meer heeft in seks? Lees dan ons artikel met 5 manieren om de passie terug te brengen in de slaapkamer!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook