fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom kamerplanten goed zijn voor je gezondheid

Kamerplanten zien er niet alleen leuk uit in je woonkamer, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid! Dit is een goede reden om toch nog een extra kamerplantje aan te schaffen voor in je woning. Wij benoemen de belangrijkste redenen waarom kamerplanten goed zijn voor je gezondheid.

Je wordt er vrolijk van

Uit onderzoek is gebleken dat mensen vrolijker worden in een groene omgeving. Dit komt doordat planten het stofje “phytoncides” loslaten in de lucht, waardoor mensen vrolijker worden. Ook het verzorgen van de plant geeft voldoening, waardoor de kamerplant je vrolijker maakt.

Het zuivert de lucht in je kamer

Over het algemeen is het wel bekend, dat planten lucht zuiveren. Kamerplanten halen namelijk koolstofdioxide uit de lucht, waardoor je een betere luchtkwaliteit hebt. Een luchtzuiverende plant, die ook nog eens eenvoudig is om te onderhouden is, is de Aloë vera.

Je wordt productiever

Doordat planten lucht zuiveren in je omgeving, is er meer zuurstof in de lucht. Hierdoor worden mensen productiever. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen tot 10 procent productiever werden door een kamerplant in de omgeving. Dit is vooral handig als je vermoeiende taken moet uitvoeren zoals thuiswerken of studeren. Hierdoor kun je, je toch net iets beter concentreren! Daarnaast zorgt de verbeterde luchtkwaliteit ook nog eens voor een vermindering van hoofdpijn.

Kamerplanten verbeteren de akoestiek

Kamerplanten zijn in staat om de akoestiek te verbeteren, doordat de bladeren geluiden absorberen. Hierdoor heb je last van minder ruis in je woning of kantoor!

Je wordt minder snel ziek

Dit komt onder andere doordat kamerplanten de lucht zuiveren in je woonkamer. Slechte lucht vergroot de kans om ziek te worden. Ofwel de luchtkwaliteit verbetert je weerstand. Daarnaast krijg je ook nog eens minder last van hoofdpijn of een droge huid. Kamerplanten dragen ook bij aan een beter humeur en je algehele welzijn.

Praat mee

Wat vind jij mooie kamerplanten? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook