fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen waarom je sexy lingerie zou kopen

sexy lingerie

Ik had een vriendin die niet anders dan witte en huidkleurige lingerie droeg. Waarom? Ik vroeg het haar. Het maakte haar niet uit en haar vriend gaf er toch niets om. Zo jammer. Want dames, koop en draag sexy lingerie. Wij geven je vijf redenen waarom dat zo goed is.

Mijn eerste bh’tje kocht mijn moeder. Ik was elf jaar en uit een papieren zakje van een lingeriezaak haalde ze een witte bh van Boobs & Bloomers tevoorschijn. Niet het meest spannende stukje stof, maar ik was elf. Naarmate ik voller en ouder werd heb ik nooit bezuinigd op lingerie. Ik trakteer mezelf regelmatig op  mooie setjes, een bh met bijpassende slip, en word daarvan mega gelukkig. Mijn vriend trouwens ook.

Sexy lingerie

Als je vrouwen vraagt of ze regelmatig sexy lingerie kopen en voor wie ze dat doen, zal het merendeel zeggen dat ze dat op aandringen van hun partner doen. Omdat mannen vrouwen nu eenmaal graag in spannende outfitjes zien. Daarmee is natuurlijk helemaal niks mis, maar hoe leuk zou het zijn dat je dat zwarte, rode of kanten setje nou eens draagt omdat je dat zelf graag wilt? Vrouwen zouden mooie lingerie veel meer voor zichzelf moeten dragen.

Je kleding zit mooier

Als je investeert in een mooi lingeriesetje, dan ontdek je dat je bovenkleding ook veel beter zit. Draag je een oude bh waar geen rek meer inzit en een onderbroek die allang uit de kast had moeten verwijderd? Dan heb je veel meer kans op knellende randjes die in je broek te zien. Een niet goedpassende of uitgelubberde bh zorgt ervoor dat je bloesje of T-shirt slordig en niet goed zit.

Het geeft je steun

Een van mijn liefste vriendinnen vertelde me laatst dat zij haar mooiste setje aandoet als ze bijvoorbeeld een moeilijk onderzoek in het ziekenhuis heeft. “Want,” zei ze, “ook al is het vreselijk wat er moet gebeuren, als ik een mooie bh met bijpassend slip draag, voel ik me supervrouwelijk en daardoor heel fijn.” Geen speld tussen te krijgen toch?

Verleiden gaat makkelijker

Als single kocht ik me helemaal blauw aan setjes. Voor elke outfit had ik bijpassend ondergoed. Draag onder een zwart truitje een rode bh en let op wat er gebeurt. Heel subtiel een stukje band laten zien en je ziet er supersexy maar zeker niet ordinair uit. Ik voel me sexy in een mooie set, vrouwelijk en sensueel. En als je dat uitstraalt heb je aan aandacht geen gebrek.

Het zorgt voor zelfvertrouwen

Ook al ben jij die dag de enige die je bh en slip ziet, dan nog is het belangrijk het gewoon te dragen. Als ik zenuwachtig voor een interview of bijeenkomst ben, zorg ik voor een goed set onder mijn kleding. Ik kijk in de spiegel, knipoog en weet dat het goedkomt die dag.

Smeerolie voor je relatie

En ja natuurlijk, hoe fijn is het als je partner wild wordt als hij of zij je ziet in sexy lingerie? Ga voor diepzwart, veel kant of kies voor sexy rode lingerie. Stap eens uit je comfortzone en laat je partner iets voor je uitzoeken. Misschien is dat net iets ondeugender dan je bent gewend, maar de wetenschap dat het je partner opwindt, maakt het dragen ervan toch makkelijk?

Genoeg redenen dus om voor sexy lingerie te kiezen. Vooral op dagen dat je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken, op avonden dat je lekker gaat stappen, voor lange nachten met je partner.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Dainis Graveris via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook