fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om ‘ja’ te zeggen als de kids een hond willen

Mijn ouders zagen het vroeger allemaal niet zo zitten met huisdieren. Na lang zeuren mocht ik een konijntje, maar dit was dan ook echt een grote stap. Later kwamen er een cavia en drie vissen bij en de boerderij was wat mijn ouders betreft daarmee compleet. Voor mijn zusjes en mij niet. Nee, er kon toch best een hond bij? Mijn ouders zagen de verantwoordelijkheid voor zo’n beestje niet zitten. Want die wisten als geen ander dat de verzorging dan uiteindelijk bij hun kwam te liggen. Maar, hoewel dit natuurlijk (grotendeels) waar is, zijn er ook heel veel redenen om wél een hond in huis te halen. 5 redenen om ‘ja’ te zeggen als de kids een huisdier willen:

1. Het brengt gezelligheid in huis

Een lief hondje kan een lach op het het gezicht van de grootste chagrijn toveren. Door een hond zullen je kinderen leuker met elkaar spelen en vaker geneigd zijn samen een plan te trekken. Ook brengt het de rest van de familie dichter naar elkaar omdat jullie nu een ‘gezamenlijke liefde’ hebben.

Lees ook: Review: Mara en Lola testen de Snuffelbox

2. Het leert je kinderen voor iets te zorgen

Veel grote verantwoordelijkheden komen op jouw bordje, zoals zorgen dat er voer in huis is, de hond zijn inentingen krijgt en dat de verzekering wordt betaald. Maar je kan kinderen goed betrekken bij het uitlaten en de dagelijkse verzorging van de hond. Maak een schema en zorg dat ze in ieder geval één keer per dag met de hond lopen. Ook kan je een schema maken wie er elke dag verantwoordelijk is voor het vullen van het voer- en waterbakje.

3. Kinderen leren rekening houden met anderen 

Doordat de kinderen nu rekening moeten houden met de verzorging van de hond, leren ze dit ook met andere mensen te doen. Ze krijgen een groter verantwoordelijkheidsgevoel voor andere mensen en dieren. Dit is iets waar ze hun hele leven wat aan hebben.

4. Het dwingt ze om naar buiten te gaan

Met hun tablet of laptop kunnen ze de hond niet uitlaten. Electronica uit en naar buiten dus! Lekker spelen en ravotten met de hond is leuk én goed voor ze.

5. Kinderen met een hond hebben minder last van allergieën 

Kinderen bij wie er een hond in huis loopt hebben minder last van allergieën. Het versterkt het immuunsysteem, waardoor ze ook minder last hebben van astma. Hebben je kinderen al last van allergieën voor honden? Dan is het misschien niet zo’n heel goed plan…

Let op: Het is heel verleidelijk om nu naar het asiel of een fokker te rijden, maar slaap er een nachtje over! Het is niet de bedoeling dat jullie er uiteindelijk niet voor kunnen zorgen en dat de hond wegmoet. Dat zou zielig zijn…

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook