fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om dit jaar een kunstkerstboom te kopen!

kunstkerstboom

Yes, de leukste maand van het jaar staat weer voor de deur! December is de tijd van lampjes, familie en heel veel samenzijn. Je kunt mij echt wakker maken voor de kerstdagen en het huis versieren kan mij niet vroeg genoeg. Ook dit jaar halen we onze mooie kunstkerstboom met verlichting weer uit de kelder; klaar om prachtig versierd te worden. We hangen hem vol met vrolijk gekleurde ballen, zijden linten en knutstelwerkjes van de kinderen. Elke keer zorgt het weer voor een wauw-effect. In dit artikel vertel ik je graag waarom wij voor een kunstkerstboom hebben gekozen. Lees mee: 5 redenen om dit jaar een kunstkerstboom te kopen!

Geen gedoe met vervoeren

In de films ziet het er altijd zo gezellig uit: het kopen van de kerstboom. Helaas blijkt deze bezigheid in het echte leven een heel stuk minder romantisch. Het eerste probleem is voor veel mensen vaak al om een vervoersmiddel te vinden waar de boom helemaal op of in kan. Past de boom in de auto? Dan is het daarna vaak flink schoonmaken geblazen. Ieder z’n ding natuurlijk, maar ik heb daar meestal niet zo veel zin in.

Hypoallergeen

Thuis hebben wij een mooie kunstkerstboom. De reden hiervan is voornamelijk omdat ik enorm allergisch ben voor naaldbomen. Als kind was ik iedere kerstvakantie ziek, zwak en misselijk. Wat bleek? Het was de kerstboom waar ik niet lekker van werd. Sinds wij een kunstboom neerzetten, heb ik nergens last meer van. Wel zo fijn!

Voordelig

Een kwalitatieve kunstkerstboom is vaak duurder dan een echte kerstboom. Nou is het natuurlijk wel goed om te onthouden dat een kunstkerstboom heel lang mee gaat. Over de lange termijn is een kunstboom dus vaak heel veel voordeliger dan zijn echte broer of zus. Ook leuk: bij een kunstboom kun je kiezen voor een kunstkerstboom met sneeuw. Hoe gezellig is dat?

Duurzaam

Volgens Milieu Centraal is er niet precies bekend hoe niet-duurzaam kerstbomen zijn. Wel is duidelijk dat vooral het vervoeren van de boom slecht is voor het milieu. Zij raden dan ook aan om je kerstboom zo vaak en lang mogelijk te gebruiken. In het geval van een kunstboom is dat eenvoudig: na de kerst berg je hem op en in december zet je hem weer neer. Bij een echte boom is het minder makkelijk. Je kunt deze planten in je tuin en het volgende jaar weer uitgraven en binnen neerzetten. Een kunstboom is de makkelijkste manier om je kerstboom zo duurzaam mogelijk neer te zetten.

Naalduitval

Hoe langer de boom staat, hoe meer naalden uitvallen. De duurdere rassen hebben hier vaak minder last van, maar vroeg of laat moeten ook die eraan geloven. Als je geen zin hebt om dat elke keer op te ruimen, dan is een kunstboom een stuk geschikter voor jou!

Praat je met ons mee?

Waarom overweeg jij om een kunstkerstboom te kopen? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Afbeelding: Addy Mae via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jaap -

Zijden linten lijkt mij een dure oplossing.
Met satijn lint beperk je de kosten enorm, en het resultaat is net zo mooi.

Populaire kleuren lint dit jaar zijn, rood, donker blauw en flessengroen.
Maar een glitter lintje past ook goed in iedere kerstboom.

Leuk blog trouwens!

Reageer ook