fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om altijd koud te douchen

Een paar jaar geleden was ik met een vriend op vakantie in Thailand. Hier sliepen we in de meest luxe hotels, afgewisseld met sobere slaapplekken. Zo hebben we meerdere keren koud staan douchen… Op het moment zelf was het natuurlijk niet altijd fijn (ik sta echt liever onder een warme douche), maar er begon me iets op te vallen: ik voelde me beter én ik zag er beter uit. Eigenlijk was dat koude douchen helemaal zo slecht nog niet. Wat blijkt? Er zijn veel redenen om koud te douchen,  dit zijn ze!

1. Koud douchen zorgt voor een hogere vetverbranding

Scandinavische onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die koud douchen een 15 procent hogere metabolische vetverbranding hebben. Het koude water zorgt ervoor dat je lichaam meer energie verbruikt om warm te worden en zo dus meer calorieën verbrandt! Je kan natuurlijk ook wat minder eten als je af wilt vallen 😉

2. Koud douchen laat je lichaam sneller herstellen na een workout

Sporters nemen na een training of wedstrijd vaak een ijsbad voordat ze mogen uitrusten. Dit is niet voor niks! Het nemen van een ijsbad zorgt ervoor dat je spieren zich sneller herstellen en dat je minder last van spierpijn krijgt!

3. Koud douchen versterkt je immuunsysteem

In punt 1 bespraken we hoe koud douchen je metabolisme bevordert. Een versnelling van dit systeem zorgt ook voor het beter functioneren van het immuunsysteem, wat er weer voor zorgt dat je weerbaarder tegen ziekten en bacteriën bent.

4. Koud douchen werkt verkwikkend en opwekkend

Brr, het is koud! Maar als je uit de douche stapt ben je meteen lekker wakker en een stuk alerter dan na een warme douche. Het is even doorzetten, maar dan heb je ook wat.

5. Koud douchen is goed voor je huid en haar

Warm water droogt je huid uit en zet je poriën wagenwijd open. Voor een mooi huidje kan je beter flink koud douchen, dit zorgt ervoor dat je poriën niet verstoppen. Ook voor je haar is koud douchen beter dan warm, je krijgt er glanzender haar door! Ook heeft het een vollere bos als effect, omdat de koude douche zorgt dat je haar een betere grip op je hoofd heeft. Er vallen dus minder haren uit.

Lees ook: 5 x de meest extreme dieten ter wereld

ongezonde-dieten-760x440

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook