fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 redenen om altijd kaarsen te branden in huis

Thuis brand ik altijd kaarsen. Het is iets wat ik heb meegekregen toen ik nog bij mijn ouders woonde, want ook mijn moeder zorgt er altijd voor dat de kaarsen gezellig branden. Inmiddels woon ik al jaren niet meer bij mijn ouders, maar één van de dingen die ik dus heb ‘meegenomen’ uit het ouderlijk huis is het dagelijks branden van kaarsen. Doe jij dat nog niet? Hier 5 redenen om altijd kaarsen te branden in huis:

1. Kaarsen maken het lekker warm binnen

Dit is een hele praktische reden om altijd kaarsen aan te hebben staan. Kaarsen geven veel warmte af en kunnen een ruimte moeiteloos aangenaam verwarmen. Wist je bijvoorbeeld dat je door de warmte één waxinelichtje 4 uur lang warm blijft in een ingesneeuwde auto? En het scheelt je ook flink in stookkosten 😉

2. Kaarsen werken rustgevend

Kaarsen worden niet voor niets bij veel rituelen ingezet. Zo geloven verschillende culturen dat ze een zuiverende werking hebben. Ook geeft het een kamer direct een rustige energie. Sommige mensen zijn hier heel gevoelig voor en zij zullen zich dan ook sneller thuis voelen bij jou.

woodwick

3. Kaarsen maken het meteen gezellig

Dat kan iedereen wel beamen denk ik! Kaarslicht is zo veel aangenamer dan kunstlicht. Wanneer ik een huis met veel brandende kaarsen binnenstap voel ik me meteen op mijn gemak. Heb je moeite met een fijne sfeer in huis halen? Zet dan eerst eens flink wat kaarsen neer, voordat je met nieuwe meubels aan de slag gaat.

4. Kaarsen zijn makkelijk te vervangen en dus ideaal als je je huis een andere uitstraling wil geven 

Zoals in punt 3 aangegeven: kaarsen maken het gezellig. Heb je behoefte aan een andere look in huis, verander dan de kaarsen. Varieer met verschillende soorten pot of glas waar ze inzitten en ook de kleur van de kaars maakt echt verschil.

5. Kaarsen ruiken heerlijk

Niks is zo fijn als binnenkomen in een kamer die heerlijk ruikt. Ik kan enorm genieten van bankhangen, Netflix kijken en genieten van heerlijke geuren in huis. Zomers kies ik voor frissere geuren, zoals de geur Fluffy Towels van Yankee Candle. In de herfst ga ik sneller voor een kruidigere geur, zoals Cinnamon Chai van WoodWick. En tijdens de feestdagen? Dan ga ik voor een geur als Candy Cane Lane.

Ben jij ook zo gek op mooie kaarsen met heerlijke geuren? Kijk dan eens op de website van US Candles. Hier hebben ze kaarsen van Amerikaanse merken die in Nederland bijna nergens te krijgen zijn. Deze kaarsen hebben veel langere brandtijden en ruiken intenser. Echt een aanrader voor elke kaarsliefhebber!

Schermafbeelding 2016-02-12 om 15.06.43

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Maria -

Gezellig, warm en knus. Hoewel ik de komende energierekening gemakkelijk kan betalen, doe ik toch ’s avonds nu kaarsen en waxinelichtjes aan, geen verwarming en spaar daarmee ong. 20 à 35m3 gas per maand uit. Met de huidige gasprijzen scheelt dat aanzienlijk. Mijn huis is energie A-label, appartement in groot, bewoond huizenblok en goed werkende ventilatie met al die lichtjes.
Dat is wel nodig, want het geeft fijnstof af.
En al die zakken waxinelichtjes binnen de reclame van de supermarkt ingekocht.
Ik zie de temperatuur in de huiskamer vroeg in de avond stijgen van 16 gr. naar 21 graden.
Ik veronderstel ook een psychologisch effect: het zien van vlammetjes roept ook gevoel van warmte op. Ik vind het een leuk experiment en loop zelf in een Noorse trui of IJslands vest, dat wel.
Gasoven en douche gebruiken we dagelijks, het moet wel leuk blijven. Ik kwam op dit idee, omdat ik jaren geleden toen ik nieuw in dit huis trok, nog geen aangesloten verwarming had en al wilde gaan opmeten, inrichten. Schalen met waxinelichtjes verdreven de kou toen enigszins terwijl we aan het klussen waren. Nog steeds enorm gezellig!

Reageer ook