fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 praktische tips voor het overstappen naar een andere internetprovider

Overstappen naar een andere internetprovider. Het lijkt complex, maar eigenlijk is het zo gedaan. Het oude abonnement wordt vaak voor je opgezegd en je vaste telefoonnummer -als je die nog hebt- wordt gratis overgezet. Verder komt het eigenlijk alleen neer op de keuze voor het juiste pakket. In dit artikel een vijftal praktische tips waar je rekening mee kunt houden.

Tip 1: Een goed Wifi-signaal

Overal in en om het huis een goed Wifi-signaal is tegenwoordig een must. Kinderen online op de iPad en zelf nog even snel je mail checken op je smartphone; niets is zo vervelend als langzaam draadloos internet. Ben je buiten bereik van je Wifi, verbruik je met je smartphone de databundel van je mobiele abonnement, waardoor je tegen hoge kosten aan kunt lopen. Provider T-Mobile heeft bijvoorbeeld een Wifi-service. Is het signaal onvoldoende, dan zorgen zij samen met jou dat dit wordt verbeterd. Kom je er telefonisch niet uit, dan sturen ze een monteur om het na te meten, te optimaliseren en eventueel een versterker te installeren.

Tip 2: Installatiegarantie

Zie je op tegen het installeren van een nieuw pakket? Niemand vind het leuk de handleiding er bij te pakken. Standaard ontvang je altijd een doe-zelf-pakket na je bestelling, behalve wanneer je tegen betaling (meestal vanaf 50 a 60 euro) een monteurinstallatie hebt besteld. Dan word je gebeld voor een afspraak wanneer de monteur alles kan komen installeren.

Tegenwoordig zijn de handleidingen erg duidelijk, het is een simpel stappenplan geworden wat eigenlijk iedereen aan kan sluiten. En kom je er toch niet uit, dan hebben bijna alle providers tegenwoordig een installatiegarantie. Dit wil zeggen dat na telefonische hulp alsnog een gratis monteur wordt gestuurd wanneer het zelf niet lukt. Vaak installeert de monteur ook Wifi op maximaal twee apparaten of checkt hij direct het Wifi signaal door het hele huis. Laat die extra kosten voor de monteur dus even achterwege, en probeer het eerst zelf.

Tip 3: Tv kijken met interactieve televisie

Televisie kijken is tegenwoordig een stuk uitgebreider dan het vroeger was. Bij bijna alle internetproviders ontvang je nu interactieve tv wanneer je kiest voor een alles in 1 pakket. Hiermee heb je de beschikking over bijvoorbeeld video-on-demand en kun je eenvoudig gebruikmaken van Programma- of Begin Gemist.

Extra tip: de interactieve tv ontvangers van KPN, Telfort, XS4ALL en Ziggo (Mediabox XL) hebben ook standaard de Netflix app, zo kun je eenvoudig naast de standaard tv zenders ook Netflix bekijken via hetzelfde kastje met dezelfde afstandsbediening. Hier is echter wel een apart Netflix abonnement voor benodigd.

Tip 4: Online tv kijken

Handig bij interactieve tv is de mogelijkheid om op meerdere schermen tv te kijken in en om het huis met een tv app. Alle providers bieden dit aan en de app installeer je op je tablet en/of smartphone. Zo kijk je ook bijvoorbeeld in de tuin gewoon naar je favoriete programma’s.

Bij de providers Fiber, Online en Tele2 kun je buitenshuis (via mobiel internet) geen gebruik maken van de app, bij de overige providers wel. Let dan wel op je dataverbruik!

Tip 5: Let op de werkelijke internetsnelheid

Afhankelijk van de afstand van jouw woning tot de centrale is de snelheid van je internet helaas niet altijd wat er wordt beloofd of waar mee wordt geadverteerd. Met de postcodecheck op de website van Breedbandwinkel.nl wordt direct voor jouw adres gecontroleerd wat de te verwachten snelheid is per abonnement. Zo zie je realistisch wat je in de praktijk kunt verwachten. Zegt de snelheid in Mb’s je weinig? Geen probleem, vanaf 20 a 30 Mb heb je al een vlotte internetverbinding voor normaal gebruik. Wellicht klinkt het allemaal wat technisch, maar uiteindelijk wil je natuurlijk wel de snelheid ontvangen waar je voor betaalt!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook