fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 momenten waarop Sandra niet in slaap wil vallen, maar niet anders kan

Jaloers kan ik zijn op mensen die moeiteloos de hele nacht doorslapen. Dat overkomt mij hooguit een paar keer per maand, vaak lig ik uren naar het plafond te staren midden in de nacht. Maar met inslapen heb ik gelukkig geen moeite. En er zijn zelfs situaties waarop ik in slaap val en dat eigenlijk niet wil.

5 momenten waarop Sandra niet in slaap wil vallen, maar niet anders kan

1. Als ik in bed lig te lezen. Een uurtje lezen is voor mij de ultieme ontspanning aan het eind van de dag. Zeker als ik een goed boek te pakken heb. Maar lang houd ik het meestal niet vol. Na ongeveer een kwartier zak ik weg in een diepe slaap. Het gebeurt regelmatig dat mijn man me slapend in bed aantreft met mijn leesbril nog op, licht aan, mond open en boek in mijn hand. Niet echt een romantisch begin van de nacht haha!

sandra-valt-in-slaap

2. Als ik ’s avonds terugrijd van een feestje. Meestal benoem ik mezelf tot Bob. Ik drink dan hooguit 1 a 2 biertjes over een hele avond en vind het fijn als ik redelijk fit het feestje verlaat en de volgende ochtend ook weer zo fris als een hoentje kan opstaan. Toch overkomt het me regelmatig dat ik toch eigenlijk te moe ben om terug te rijden. Ik bel dan ALTIJD een taxi, puur voor de veiligheid.

3. Als het vliegtuig gaat landen. Veel mensen slapen niet echt lekker in het vliegtuig. Zittend slapen is sowieso niet prettig. Gelukkig heb ik tijdens mijn laatste vliegreis redelijk wat uurtjes slaap kunnen pakken. Maar in het verleden overkwam het mij wel dat ik de slaap niet kon vatten tijdens een lange nachtvlucht en pas in slaap viel vlak voor de landing. En dan bijna niet meer wakker werd en uiteindelijk als een soort zombie op mijn koffer sta te wachten…

4. Als we samen een serie kijken. Kijk jij samen met je partner naar een serie? Ik deed dat destijds met Homeland. Lekker tegen elkaar aankruipen op de bank of in bed en 2 of 3 afleveringen achter elkaar kijken. Maar wat als de één in slaap valt? Kijk je dan wel of niet door? Hier op kantoor besprak ik dit zojuist en het wordt zo’n beetje als hoogverraad gezien als je toch doorkijkt. Niet in slaap vallen dus! Of je partner vragen meteen te stoppen met kijken, zodat je de volgende keer weer samen verder gaat.

5. Als iemand tegen je praat. In slaap vallen terwijl iemand iets vertelt is natuurlijk niet netjes. Toch overkwam het mij niet zo lang geleden. Mijn excuus was dat ik een jetlag had. Ik zakte steeds weg, gelukkig zat mijn gesprekspartner achter het stuur en had het niet door. Op de een of andere manier gaf ik wel de sociaal gewenste reacties tijdens zijn betoog. Lachte op het juiste moment, zei af en toe ja en nee, terwijl ik me in een soort droom modus bevond. Beter is het natuurlijk om open kaart te spelen in dit soort situaties en te vertellen dat je je ogen niet open kunt houden. Maar soms ben je zo moe dat dat je zelfs niet lukt.

Herken jij deze situaties? Of heb jij andere momenten waarop je niet wakker kunt blijven terwijl dat wel de bedoeling is? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook