fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 momenten waarop een zelfgemaakt Delfts-blauw tegeltje een super leuk cadeau is!

Kom jij ook wel eens bij iemand thuis met zo’n onwijs gezellig ‘pleetje’? Een tot in de puntjes gestyled toilet bedoel ik, inclusief een leuk kleurtje op de muur, fotolijstjes, tegeltje met tekst, lekkere geurkaarsen enzovoorts? Eerlijk, soms ben ik er best een klein beetje jaloers op en zou ik het ook wel willen realiseren bij ons thuis. Nu eerst een keertje de tijd vinden ervoor! Nog eventjes terugkomend op dat tegeltje waar ik het hierboven over heb he, die lees ik dus altijd als ik ze ergens zie hangen. Tegeltjeswijsheden kunnen je soms best een beetje aan het denken zetten. Daarnaast zijn ze er tegenwoordig in allerlei verschillende stijlen, dus dat maakt ze ook nog eens erg leuk om te geven. Je kunt ze gewoon zelf ontwerpen ook. Ik deel 5 momenten waarop een zelfgemaakt Delfts-blauw tegeltje een super leuk cadeau is!

Leuk om te geven als huwelijkscadeau

Een Delfts Blauw tegeltje geven als huwelijkscadeau is een goed idee omdat je de tekst dus helemaal zelf kunt verzinnen. Je zou er bijvoorbeeld de namen van het bruidspaar op kunnen zetten, eventueel met de datum erbij. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een zelfverzonnen spreuk of een al bestaande wijsheid om te delen met de newly weds. Graag deel ik een aantal ideeën met je:

-Ons huwelijk is een kunstwerk dat we samen creëren
-Samen dansen door het leven, hand in hand
-Samen bouwen aan ons eigen sprookje
-Door lief en leed, altijd samen
-Liefde is niet perfect, maar samen zijn we compleet

Ook leuk voor iemand met een nieuw huis

Ja, ook voor iemand die een nieuw huis betrekt, is een tegeltje een leuk cadeau om te geven. Natuurlijk hoeft een tegeltje niet altijd alleen maar op het toilet te worden gehangen, ook in de keuken is het een leuke toevoeging. Ik dacht alvast even na over wat je er dan op zou kunnen zetten.

-In deze keuken toveren we met kruiden en liefde
-Koken met passie, serveren met trots
-Eten is een kunst, koken is mijn meesterwerk
-Hier in de keuken zijn we als kruiden: een beetje eigenzinnig, maar onmisbaar
-In deze keuken is ieder recept een avontuur

Bij het betrekken van een nieuw kantoor

Als je een kantoorpand betrekt, dan is het belangrijk om het een beetje ‘eigen’ te maken. Het wordt tenslotte vaak een soort van ’tweede thuis’ omdat je er meerdere uren per week doorbrengt. Hoe leuk is het als je in je kantoor dan iets kunt ophangen waar je regelmatig wat motivatie uit kunt halen door het even te lezen? Een aantal motiverende teksten zouden kunnen zijn:

-In dit kantoor gaan we niet voor goed, we gaan voor geweldig
-Innovatie is geen keuze, het is een noodzaak
-Succes is een reis, geen bestemming
-Successen worden gevierd, maar tegenslagen maken ons sterker
-In chaos ligt de kans

Als verjaardagscadeau

Hieperdepiep hoera op een tegeltje klinkt leuk, maar is natuurlijk niet relevant voor de rest van het jaar. Om deze reden kies ik ervoor om een aantal mooie mindful teksten met je te delen, welke wel geschikt zijn (vind ik dan).

-Wees aanwezig, niet perfect
-De kracht van vandaag, ligt in het loslaten van gisteren
-Lach naar het leven en het leven lacht terug
-Waar je aandacht is, daar ben je
-Een pad ontstaat door erop te lopen. Wees bewust van elke stap.

Ook een erg leuk kraamcadeau

Baby geboren? Natuurlijk kan een kraamcadeau dan niet achterblijven. Nu kun je ervoor kiezen om een leuk setje kleding, een luiertaart of een knuffel te geven, maar een tegeltje is hier ook eigenlijk best wel op z’n plaats. Inspiratie nodig? Hier komen weer vijf ideeën:

-Klein wonder, groot geluk
-Dromenland is dichtbij, slaap zacht, kleine jij
-Kleine voetjes, grote avonturen
-Droom groot, de wereld wacht op jou
-Sterren schitteren, de maan lacht, een nieuw avontuur, elke nacht

Voor welke gelegenheid zou jij een tegeltje cadeau geven? En welke tekst spreekt jou het meeste aan? We lezen het heel graag hier beneden in de comments! 🙂

Afbeelding: Wijdan Mq – Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook