fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 manieren om je veranda of terras nog gezelliger te maken

Ik ben dol op buiten zitten. Zelfs als het vriest vind ik het helemaal fijn om op mijn terras te zitten. Kleedje om, warm drankje in mijn hand en ik vermaak me prima. Hebben jullie dat ook? Ik heb 5 manieren om je terras of veranda nog gezelliger te maken voor je op een rijtje gezet. Zo geniet je nog veel meer!

1. Neem een terrasoverkapping

Eigenlijk is het zonde als je alleen met zonnig weer op je veranda of terras kunt zitten. Want ook in de winter of als het regent kan het heel sfeervol zijn buiten. Natuurlijk word je dan liever niet nat. Dit kan je voorkomen door een mooie terrasoverkapping te laten bouwen. Zo zit je droog en lekker uit de wind.

2. Zorg voor mooie verlichting

Alleen overdag op je veranda zitten? Dacht het niet! Door mooie verlichting in te bouwen of gezellige kaarsen neer te zetten kan je tot in de late uurtjes heerlijk buiten blijven zitten.

3. Leg plaids over de stoelen

Ook dit is weer een tip om echt méér uit je terras te halen. Leg plaids of dekens over de rugleuning van de stoelen en banken, zodat mensen die erbij kunnen pakken wanneer het afkoelt. Zo kan je ook als het een paar graden kouder is lekker blijven zitten.

4. Houd het netjes

Oh, ik doe het zo vaak: past het niet in huis? Dump het ’tijdelijk’ in de tuin! Resultaat; de tuin staat vol met troep die er niet thuishoort. En dan kan je nog zo’n mooie terrasoverkapping, warme kleedjes en leuke verlichting hebben, maar neemt een groot deel van de gezelligheid weg. Houd het dus opgeruimd en netjes, dan ga je een stuk liever naar buiten!

5. Nodig vrienden uit!

Last but not least: no dig vrienden uit! Een gezellige groep mensen kan elke plek leven en kleur geven. Trommel ze op, maak lekkere hapjes en zet de wijn koud. Succes gegarandeerd!

Wil je meer informatie over veranda’s? Neem dan eens een kijkje op de website van Tuinmaximaal.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Sanne -

Erg leuke tips. Een veranda hoort een gezellige ruimte te zijn. En dingen kunnen nooit gezellig genoeg zijn.

Reageer ook