fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 lichamelijke veranderingen die je doormaakt als je een tijd geen seks hebt

Seks is leuk! Maar wist je dat het ook heel erg gezond is? Nou is het niet zo dat je zonder seks ongezond bent, maar een flinke dosis seks zo nu en dan kan er wel voor zorgen dat je je vele malen beter voelt. Niet alleen zit je lekkerder in je vel, het heeft ook daadwerkelijk een effect op je fysieke gesteldheid. Lees snel verder en ontdek de veranderingen die je lichaam doormaakt als je een tijd geen seks hebt.

1. Je immuunsysteem wordt zwakker

Seks is enorm goed voor je immuunsysteem! Wanneer je het lang niet doet wordt je immuunsysteem iets zwakker, waardoor je eerder verkouden of ziek kunt worden. Dit kan je opvangen door gezonde voeding en genoeg lichaamsbeweging.

2. De controle over je blaas wordt minder goed

Seks traint je bekkenbodemspieren. Wanneer deze goed ontwikkelt zijn heb je een betere controle over de blaas. Even geen seks? Ook door middel van oefeningen kan je je bekkenbodemspieren trainen.

Lees ook: Dit moet je eten voor een hoger libido!

3. Je ervaart meer stress

Seks helpt je gedurende de hele dag te ontspannen. Wanneer je een tijd geen seks hebt zou het kunnen dat je daar meer moeite mee krijgt en het moeilijker is om met stressvolle situaties om te gaan. Even geen seks? Ook door middel van ontspannings- en meditatie oefeningen kan je je stress level onder controle krijgen.

4. Het risico op een hartaanval wordt groter

Seks verhoogt je hartslag en verlaagt je bloeddruk. Seks = sport! Door regelmatig seks te hebben kan je het risico op een hartaanval halveren. Heb je niet regelmatig seks? Zorg er dan voor dat je genoeg cardio training doet!

5. Je hebt meer moeite met in slaap komen

Na het hebben van seks maakt je lichaam het hormoon prolactine aan. Hierdoor voel je je ontspannen en kan je makkelijker in slaap vallen. Ook na masturbatie komt dit hormoon vrij, maar na seks met een partner is dit tot vier keer hoger.

Er zijn nog meer lichamelijke veranderingen die
je doormaakt als je een tijd geen seks hebt! Lees deze op 22 Words.

Lees ook: Relatieproblemen door weinig of geen seks? Zo los je het op!

stel-stock-760x440

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook