fb
Damespraatjes Damespraatjes

Relatieproblemen door weinig of geen seks? Zo los je het op!

Jullie zijn al jaren samen, zijn dol op elkaar, maar op de een of andere manier is er iets vervelends ingeslopen: jullie hebben weinig of zelfs geen seks meer met elkaar. Na een lange dag ploffen jullie neer op de bank, hij kijkt tv en jij leest een boek. Een paar uur later gaan jullie samen of apart van elkaar naar bed en vallen allebei als een blok in slaap. De volgende ochtend baal je: jullie hebben wéér geen seks gehad. 

Als je pas net samen bent zullen jullie dit probleem niet herkennen. Seks is leuk en je kan niet wachten tot je weer mag. Te weinig seks? Jullie hebben eerder te veel seks, haha! Maar, na verloop van tijd wordt het echt minder. En dat is helemaal niet erg. Uit onderzoek is gebleken dat stellen die één keer per week seks hebben, het gelukkigst zijn. Maar wat als jullie ook niet aan die ene keer per week komen? Of zelfs helemaal geen seks meer hebben? Dan is het goed om er wat aan te doen, zolang jullie dat allebei willen natuurlijk.

Eigenlijk is deze tip simpel: maak tijd voor seks en spreek af wanneer jullie het doen. Dar hoeft echt niet zo van: op maandagavond tussen 18:00 uur en 19:00 uur gaan we van bil. Maar, plan wel minstens één avond per week waarop jullie samen dingen doen. Dit hoeft trouwens niet eens buitenshuis, maar je kunt ook thuis een avondje wijn drinken en kletsen met elkaar. Ergens op deze avond ‘moeten’ jullie seks hebben. En dat ‘moeten’ klinkt gek, maar seks werkt verslavend. Als jullie eenmaal de smaak te pakken hebben, is de kans groot dat het daarna vanzelf gaat.

Wil je meer over deze ‘simpele’ tip te weten komen? Bekijk dan deze video van datingcoach Tim Veninga!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook