fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 kleine gebaren waarmee iemand heel erg kunt steunen

kleine gebaren

Het leven loopt niet altijd zoals gehoopt en gepland. Een overlijden, scheiding, ziekte of ontslag kunnen ervoor zorgen dat je leven in één klap volledig op z’n kop komt te staan. Als iemand die dichtbij je staat zoiets overkomt, weet je soms gewoon niet wat je kunt zeggen. Zeggen dat je met iemand meeleeft is al heel fijn. Vaak zijn het de kleine gebaren waarmee je iemand heel erg kunt steunen. Het hoeft niet groot of duur te zijn. Benieuwd hoe je dat kunt doen? Lees met ons mee!

Fotoboek

Het samenstellen van een fotoboek was vroeger misschien een heel karwei, dat is het vandaag de dag helemaal niet meer. Er zijn tegenwoordig veel websites waar je met een paar klikken een fotoboek samenstelt of kunt foto’s printen. Laat iemand weten dat je aan hem/haar denkt met een boekje gevuld met jullie mooiste herinneringen. Het is een van de mooiste en meest persoonlijke manieren om te laten weten dat je aan iemand denkt.

Persoonlijk kaartje

Een paar weken geleden overleed een familielid van ons. We ontvingen toen enorm veel lieve kaartjes en bossen bloemen. De bloemen hebben prachtig gestaan, maar vergaan uiteindelijk. De kaarten hebben we allemaal bewaard en pakken we er af en toe even bij. Het geeft een heel warm gevoel om ze te lezen. Een kaartje sturen kost weinig tijd en geld, maar heeft heel veel impact.

Knuffel

Een knuffel van iemand waar je om geeft; eigenlijk is er weinig fijner dan dat. Geef elkaar wat vaker een oprechte knuffel, waarbij je echt even verbinding maakt met elkaar. Tijdens het knuffelen maak je oxytocine (ook wel het knuffelhormoon genoemd) aan. Hierdoor voelen jullie je allebei direct meer ontspannen en geeft het een algemeen gevoel van geluk. Vaker doen dus!

kleine gebaren

Germs via Unsplash

Zelfgebakken koekjes

Eten is altijd een goede manier om te laten merken dat je aan iemand denkt! Maak eens een lasagne voor iemand die in een drukke periode zit of bak koekjes en pak deze mooi in. Breng het persoonlijk langs en ik weet zeker dat de ontvanger dit nooit zal vergeten.

Kinderen uit school halen

Wanneer het leven even niet zo loopt als je zou willen, gaan de gewone dingen meestal gewoon door. Je werk gaat verder, de kinderen moeten gewoon naar school en ook de zwemles/sportclub rekent erop dat iedereen gewoon aanwezig is. Dat is in normale tijden al veel, maar als er wat dingen tegenzitten, is het soms niet vol te houden. Bied eens aan om de kinderen uit school te halen of een ritje naar de sportclub te maken. Jouw dierbare heeft dan weer wat ademruimte.

Praat mee over kleine gebaren

Heb jij ooit in een situatie gezeten waarbij je wel wat steun kon gebruiken? Wat vond je toen fijn? Waren dat kleine gebaren of juist grote? Deel jouw tips in de reacties onder dit artikel. Daar zijn we altijd heel benieuwd naar.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Giulia Bertelli via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook