fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 keer sporten zoals het bij jou past

Afbeulen in de sportschool of achter een bal aanrennen op het veld: de één houdt er van en de ander heeft er een hartgrondige hekel aan. Maar sporten is voor iedereen wel gezond. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer manieren om te bewegen, zodat het voor iedereen leuk kan zijn. We zetten de vijf leukste tips op een rijtje.

1.    Pak eens een step!

Steppen, het klinkt heel ouderwets. Maar met de nieuwste elektrische steps is het oubollige imago snel verleden tijd. Met een elektrische step beweeg je je namelijk snel en milieuvriendelijk van A naar B en daarbij krijg je ook nog eens wat extra beweging ook. Benieuwd welke step je het beste kunt aanschaffen? Check de elektrische steps test dan snel!

2.    Meten is weten

Tegenwoordig is er voor alles een app. Ook voor het bijhouden van je sportresultaten zijn er vele verschillende apps te vinden. Verwen jezelf en combineer deze apps eens met een heus sporthorloge. Deze zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te krijgen en ook nog eens reuze modieus, je loopt echt niet meer voor paal met een smartwatch. En als je weet hoe goed je het doet, motiveert dat om de volgende keer weer te gaan. Meten is weten.

3.    Beloon jezelf

Als je jezelf doelen stelt, hoe klein ook, dan kun je jezelf belonen als je een doel gehaald hebt. Zo kan het een doel zijn om 5 minuten aaneengesloten te kunnen hardlopen als je net begint, of om een bepaalde snelheid te halen. Je kunt van alles bedenken, maar gun jezelf vooral de beloning als je het doel gehaald hebt. Koop een nieuwe smartwatch, ga lekker naar de sauna, gun jezelf nieuwe sportkleding. Dat zorgt voor extra motivatie.

4.    Feel the beat

Dansen is ook bewegen, dus als je daar nou ontzettend van houdt, ga dan lekker dansen. Maar ook bij vele andere sporten is muziek een goede motivator om het vol te houden. Vooral bij individuele sporten als hardlopen of fitness is goede muziek een must. Al worden sommigen juist helemaal blij van een luisterboek tijdens het sporten. Wat ook jouw ding is, goede sport oortjes en koptelefoons zijn een must.

5.    Doorzetten

Het is een open deur, maar het ligt aan jezelf of je het vol gaat houden. Soms moet je ook gewoon even doorzetten, ook al heb je geen zin. Vind je een sport helemaal niets, of raak je geblesseerd, dan kun je weer thuis op de bank gaan zitten. Maar je kunt ook op zoek naar een sport die wel bij je past. Er is zoveel keuze, er moet iets zijn waar je wel blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan een teamsport, waarbij je je teamgenoten teleurstelt als je niet komt. Hoeveel motivatie heb je nodig?

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook