fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 items waarmee je een super Britse uitstraling creëert

Nog niet zo lang geleden was ik een weekendje in Londen. Natuurlijk moest er ook even geshopt worden. Voor de hand liggend is het dan om naar Oxford- of Regent Street te gaan, waar alle grote Europese en Amerikaanse ketens flink vertegenwoordigd zijn. Maar zelf vind ik het veel leuker om in wijkjes als Notting Hill rond te struinen. Kleine marktjes, veel vintage winkeltjes en je proeft hier nog de echt Engelse sfeer. Voor diegenen die hier ook zo gek op zijn hebben we een paar leuke tips op een rij gezet. En je hoeft er helemaal niet voor naar Londen af te reizen!

1. Lindi Bob jurkje met vintage silhouette

Dit snoezige jurkje van Lindy Bop heeft een geweldig vintage silhouette, met een super grappige print van londense iconen; de Tower Bridge, Big Ben en vele anderen. Met een prachtige halslijn en lieve strikjes op de schouders. Zo’n soort jurk doet het ook héél goed met een petticoat eronder. Bij The Little Shop of Colours hebben ze dit soort jurkjes in allerlei patronen tot en met maat 56!

2. Quirky Irregular Choice laarsjes

Britse dames zijn niet bang voor een schoen met een flinke hak, of een paar glitters. Deze snoepjes van het engelse merk Irregular Choice zijn heerlijk zoete laarsjes geinspireerd op het Victoriaanse modebeeld. Irregular Choice staat in Engeland bekend om z’n ‘quirky’ ontwerpen, en is uitgegroeid tot een ware cult. Elke schoen is een kunstwerkje op zich, super ongewoon maar toch heel erg comfortabel (de scherpe kijker spot ook een flamingo in de stof van de schoen).

3. Disaster design tas

engelse tas
Disaster Design maakte een hele serie tassen en accessoires gebaseerd op Britse architectuur. Bijvoorbeeld deze grappige schoudertas met een Tudor-style gebouw erop (met veel grappige details, je blijft nieuwe dingen ontdekken).

4. Lady Antoinette Umbrella

Deze bloemenprint is zó engels. Doet je denken aan die vintage Laura Ashley jurken of zo’n traditionele gewatteerde sprei. Heel praktisch ook, zo’n gezellige paraplu, voor het nederlandse klimaat.

5. Queen & Corgi Peper en zout setje 

En last but not least, niet echt een accessoire, maar veel Engelser wordt het niet: Een peper en zout setje van de Queen en één van haar corgis!

Onze inspiratie voor de items hierboven hebben we opgedaan bij The Little Shop of Colours. Benieuwd naar hun andere items kijk dan zeker even op de website van The Little Shop of Colours.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Karin Kox -

Roosvicée uit een pakje mee naar school, thuis siroop van Karvan Cévitam of Raak. Of gewoon water.

Reageer ook