fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 Italiaanse producten die niet in je keuken mogen ontbreken

Sommige dingen mogen nooit in je keuken ontbreken. Door altijd een bepaalde basisvoorraad in huis te hebben, ben je goed voorbereid op onaangekondigd bezoek. In deze collectie van dingen die je altijd in huis zou moeten hebben, is er ook de sectie Italiaanse producten. Dit zijn 5 Italiaanse producten die niet in je keuken mogen ontbreken:

1. Balsamico uit Modena

Een goede balsamico kan mij heel gelukkig maken! Wist je dat je het niet alleen kunt gebruiken om een salade op smaak te brengen, maar dat het ook geweldig is bij vlees, vis, groenten en zelfs zoete gerechten? Balsamico azijn is verkrijgbaar in de kleuren wit en rood.

2. Extra Virgin olijfolie

Toen ik een aantal jaar geleden in Italië op vakantie was, heb ik met de buren op de camping urenlang over olijfolie zitten praten. Er werd me van alles voorgeschoteld om te proeven en er werden uitgebreid diverse toepassingen van Extra Virgin olijfolie besproken. Extra Virgin olijfolie is afkomstig van de eerste persing en heeft de beste en meest intense smaak. In huis halen dus!

3. Truffeltapenade

Je kan mij echt wakker maken voor truffel. Of het nou een pasta, een stuk vlees of een broodje met truffel is… I love it! De truffels uit Italië staan bekend als de beste ter wereld en zijn hierdoor vrij kostbaar. Heb je wel zin in de geweldige smaak van truffels, maar niet het budget voor verse truffel? Kies dan voor Truffelsalsa! Heerlijk door sauzen, soepen of om je brood met olijfolie in te dippen.

4. Limoncello

Limoncello is een alcoholhoudende drank die ijskoud gedronken wordt. Vooral na het eten is dit citroenlikeur echt heerlijk. Het is heerlijk fris-zoet en de ideale afsluiter na een mooi Italiaans diner. Een fles Limoncello is een mooi cadeau voor een echte foodlover. Let er bij het uitzoeken van Limoncello op dat hij het IGP-keurmerk heeft. Dit betekent dat hij uitsluitend met echte citroenschil is gemaakt en er dus geen kunstmatige aroma’s en kleurstoffen aan zijn toegevoegd.

Op onze zusterpagina Kookpraatjes kan je een fles Limoncello winnen!

5. Tapenade

Ben je een borrelliefhebber? Zorg er dan voor dat je altijd tapenade in huis hebt! Ik heb bijna altijd een potje olijventapenade staan. Lekker op een broodje of toastje. Maar wist je ook dat er knoflook tapenade, aubergine tapenade en artisjokken tapenade bestaat? Mij loopt het water in ieder geval al in de mond…

Al deze geweldige Italian musthaves zijn verkrijgbaar bij DiGusti, een heerlijke webshop met Italiaanse producten. Wij kunnen ons bijna niet beheersen!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook