fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 herkenbare situaties voor lenzendragers

Lenzen dragen heeft zowel voor- als nadelen. Lenzen kan je de hele dag door dragen en zijn dus perfect als je een actieve levensstijl hebt. Toch zorgen ze soms ook voor de nodige irritaties. Hieronder volgen een aantal situaties waarin elke lenzendrager zich kan herkennen.

Wrijven in je ogen

Het kan veel deugd doen om aan het einde van de dag in je ogen te wrijven. Als je lenzen draagt, bestaat echter de kans dat je je lenzen uit je ogen wrijft. Bijna elke lenzendrager herkent wel het gevoel van een lens die achter je ooglid komt te zitten of dat je de lens kwijtraakt omdat je te hard wrijft. Kies steeds voor zachte lenzen van goede kwaliteit, zoals deze lenzen van Vision Direct. Deze lenzen zijn ook geschikt voor mensen met gevoelige en droge ogen.

Een vuiltje in je oog

Mensen die geen lenzen dragen kunnen een vuiltje gemakkelijk weer uit hun oog wrijven. Voor lenzendragers ligt dat iets moeilijker. Het vuiltje kan zich ergens achter je lens bevinden waardoor je het moeilijk weer weg krijgt. Hoe groot de drang ook is, door te wrijven maak je het alleen maar erger. Wat je het best kan doen is de lens uit je oog halen en deze schoonmaken met lenzenvloeistof.

Een lens verliezen

Een lens verliezen is voor lenzendragers een heel herkenbaar probleem. Net wanneer je de lens in je oog wilt doen, valt hij van je vinger en vind je hem niet meer terug. Of je laat je lenzen per ongeluk in de gootsteen vallen. Als je niet meteen bij een apotheek of specialist terecht kan, kun je ook altijd online nieuwe lenzen bestellen.

Gaan slapen met lenzen

Contactlenzen zijn helemaal niet gemaakt om mee te gaan slapen. Toch kan dit soms wel eens gebeuren. Als je bijvoorbeeld een nachtje bent gaan stappen en doodmoe terug thuiskomt, kan je wel eens vergeten dat je je lenzen er nog moet uitnemen. Je ogen kunnen dan droog en pijnlijk aanvoelen als je wakker wordt.

Wat je op dat moment het best doet is nagaan of de lens nog beweegt op het oog tijdens het knipperen. Als dit het geval is kan je de lenzen er voorzichtig uithalen. Zo niet, kan je beter eerst een paar druppels inzetvloeistof in je oog druppelen. Op die manier zal de lens weer beweeglijk worden en kan je hem na enkele minuten uit je oog halen. Daarna geef je je ogen beter een dagje rust.

waterdruppels

Lenzenvloeistof vergeten

Het gebeurt wel eens dat je ergens anders blijft overnachten en dan blijkt dat je je lenzenvloeistof vergeten bent. Je lenzen goed bewaren is belangrijk om je ogen gezond te houden. Als je geluk hebt kan je lenzenvloeistof van iemand anders gebruiken, maar dit is niet altijd het geval. Overdag kan je altijd nog bij de apotheek terecht en ook in sommige nachtwinkels kan je lenzenvloeistof of lenzen kopen. Wanneer het echt niet anders kan, kan je je lenzen bewaren in zo zuiver mogelijk water. Kraanwater is hier geen optie. Lenzen in water bewaren doe je enkel als noodoplossing.

Lenzen dragen brengt dus af en toe wat ongemakken met zich mee, maar ze bieden ook heel wat voordelen. Een goede tip kan nog zijn om steeds een bril bij je te hebben voor het geval je je lenzen verliest of je ogen even wat rust wilt geven.

Reageer ook