fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 gouden tips om inbrekers buiten de deur te houden

Laatst hoorde ik het weer: een gezin waarbij tijdens hun vakantie het hele huis is leeggeroofd. Wat bleek? De achterdeur stond op een kiertje, zodat het huis niet muf zou worden. Daarnaast hadden ze een gezellige vakantiefoto op Facebook gezet en hadden ze als klap op de vuurpijl geen alarmsysteem. Een waar walhalla voor inbrekers dus! Dit gebeurt vaker dan je denkt en veel mensen hebben het niet eens door. Hoe kan je voorkomen dat inbrekers jouw huis als werkplek zien? 

1. Inbrekers kijken niet alleen naar wat er te halen valt, maar vooral of ze binnen kunnen komen

Even een raampje open laten staan als je naar de supermarkt gaat, de voordeur op een kier laten als je een kop koffie bij de buurvrouw drinkt of de tuindeur openlaten voor de hond… Allemaal dingen die heel onschuldig lijken, maar voor een beroepsinbreker wel dé gelegenheid bieden om naar binnen te komen. Ze zijn vaak slechts twee tot drie minuten binnen en zijn weg voordat jij thuiskomt.

2. Heb je waardevolle spullen? Loop er niet mee te koop!

Ken je het verhaal van de beroving van Kim Kardashian? De vermogende vrouw van rapper Kanye West werd op vreselijke wijze van haar duurste spullen beroofd toen ze alleen in hun appartement in Parijs verbleef. De dieven wisten door de vele ‘show-off posts’ van Kim wat er allemaal te halen viel. Ze maakte zichzelf een target en heeft sindsdien dan ook besloten minder van haar bezittingen op sociale media te tonen. Dit geldt natuurlijk ook als jullie dure horloges of mooie sieraden hebben liggen!

3. Mooie vakantiekiekjes op Facebook of Instagram zetten? Leuk, maar pas bij thuiskomst!

Dieven vinden het heerlijk om ongestoord hun slag te slaan wanneer mensen op vakantie zijn. Eén van de manieren waarop ze ontdekken dat mensen niet thuis zijn, is via sociale media. Zelfs wanneer je profiel niet openbaar is of je alleen maar Facebookvrienden hebt die je goed kent en vertrouwt, kan je het beter niet doen. Ook uitgebreid een camper voor de deur inladen is voor dieven een prachtige kennisgeving van jullie aankomende vakantie.

4. Investeer in een goed alarmsysteem, inbrekers kiezen altijd liever voor een huis waar ze ongestoord hun gang kunnen gaan

Als dieven moeten kiezen tussen een huis met alarmsysteem of een huis zonder alarmsysteem, dan zullen ze ALTIJD voor het huis zonder alarm kiezen. En dat is niet voor niets. Alarmsystemen sturen meteen een bericht naar de meldkamer, die op zijn beurt de politie inseint wanneer er ingebroken wordt. Ook hebben veel moderne alarmsystemen, zoals de Outdoor IP Camera een camera die alles kan vastleggen. De pakkans wordt zo groot, dat ze deze huizen het liefste vermijden. Je echt even oriënteren op een goede IP camera draadloos dus!

5. Geef niet zomaar iedereen de sleutel van je voordeur en schrijf op wie er een heeft

Een tijd geleden schreven wij een verhaal over Ellen, bij wie de schoonmaakster van de vorige bewoners van hun huis bij haar heeft ingebroken. Ze had nog een sleutel en heeft samen met haar man bij Ellen en haar gezin ingebroken. Dit soort dingen hoor je vaker. vooral bij huurwoningen waarbij mensen maar kort in het huis wonen. De sleutel gaat van eigenaar op eigenaar en maar zelden wordt er een nieuw slot geplaatst. Foute boel! Zorg ervoor dat je precies weet welke sleutels er in omloop zijn. Mocht er dan iemand je huis leeghalen, zonder dat er braaksporen te zien zijn, dan wordt de lijst verdachten ineens een stuk kleiner.

Heb jij wat aan deze tips? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook