fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 goede gewoontes die je gelukkiger kunnen maken!

Het aantal burn-outs is hoger dan ooit en ondanks dat we het heel goed hebben, zijn steeds meer mensen ongelukkig. Persoonlijk heb ik daar gelukkig geen last van. Ik heb het gevoel dat ik controle heb over mijn leven en dat ik mijn dagen kan vormgeven zoals ik wil. Daarnaast ben ik ‘streng’ voor mezelf als het gaat om het onderhouden van mijn mentale gezondheid. Ik heb 5 goede gewoontes die ik gebruik om gezond en gelukkig te blijven. Benieuwd welke dit zijn? Lees mee: 5 goede gewoontes die je gelukkiger kunnen maken!

Bed opmaken

Wist je dat elke dag je bed opmaken niet alleen een nette uitstraling aan je slaapkamer geeft, maar dat je je er ook daadwerkelijk beter door voelt? Door aan het begin van de dag direct het eerste klusje kunt afvinken, heb je direct een productief en georganiseerd gevoel. Een goede gewoonte die je helpt de dag positief te beginnen!

Daghoroscoop

Bouw elke dag een moment in waarop je iets doet waar jij blij van wordt. Dit kan bijvoorbeeld het lezen van je daghoroscoop zijn. Mensen lezen horoscopen om inzicht te krijgen in hun persoonlijkheid, relaties en toekomst. Het biedt een gevoel van controle, bevestiging en geeft richting in onzekere tijden. Welk gevoel krijg jij van het lezen van je horoscoop? Maar ook lezen, pianospelen, je nagels vijlen, een uitgebreide skincare-routine of lekker koken kan fijn zijn. Het maakt niet uit wát het is of hoe lang je het doet: als het maar iets is waar je een goed gevoel van krijgt.

De natuur in

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gezond is om veel buiten te zijn. Je maakt buiten niet alleen vitamine-D aan, maar daglicht heeft ook invloed op je psychische gezondheid, je bloeddruk en de kwaliteit van slapen. En wist dat er onderzoeken zijn die uitwijzen dat twee uur per week in de natuur doorbrengen goed is voor de creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming? Lekker naar buiten dus!

Dankbaarheid uiten

Het is helemaal hip: journaling. Hierbij houd je elke dag een dagboekje bij en schrijf je onder andere op waar je dankbaar voor bent. Door je dankbaarheid te uiten, focus je je op dingen die jouw leven mooi en leuk maken. Het haalt de neiging naar negativiteit weg en vergroot de waardering voor je eigen leven.

Iets nieuws leren

Jezelf blijven ontwikkelen en steeds nieuwe dingen leren, is goed voor je cognitieve gezondheid. Daag je brein uit door een nieuw instrument te leren bespelen, een andere taal te leren of een cursus te volgen. Niet alleen is het gezond. Iets nieuws leren is ook heel leuk! Wat zou jij willen oppakken? Hoog op mijn lijst staan het nemen van vlieglessen en weer oppakken van mijn pianoles. Tijd om daar tijd voor te maken!

Praat je met ons mee?

Welke van deze goede gewoontes breng jij al dagelijks in de praktijk? Lees jij elke dag je horoscoop en schrijf je op waar je dankbaar voor bent? Wat zou jij nog willen toevoegen aan deze lijst? En wat lijkt jou juist helemaal niet zo fijn? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Afbeelding: Kelly Sikkema via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook