fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die je echt gelukkig kunnen maken

Wie is er niet op zoek naar geluk? Het liefst zouden we een soort wetenschappelijke formule willen hebben om gelukkig te worden. Helaas is dit in het werkelijke leven iets dat we niet aan de wetenschap kunnen overlaten. Of toch wel?

Volgens professor Paul Dola van de Londense School of Economics is geluksgevoel een tijdelijk iets. Een goede baan en een goed salaris kunnen voor extra stress zorgen. Maar speciaal voor de mensen die deze stress ervaren, stelde hij vijf tips op om geluksgevoel aan te spreken en vast te houden:

5 minuten doorbrengen met iemand die je echt leuk vindt

Volgens Dola worden we blijer van het spenderen van tijd met iemand die je echt aardig vindt. Alleen al een extra vijf a tien minuten van je tijd doorbengen met iemand je echt leuk vindt, kan zorgen voor een enorme toename van je geluksgevoel.

Er op uit trekken

Er lekker op uit gaan maakt een mens ook gelukkiger.  Lekker de natuur in, maar van een stadswandeling in het zonnetje kun je ook heel blij worden.

Muziek luisteren

Het luisteren muziek die je fijn vindt kan je geluksgevoel vergroten. Dola zegt hier het volgende over: “Je zou altijd moeten luisteren naar muziek waar je blij van wordt. Dat heeft echt een groot effect op je gemoedstoestand. Je hersenen lichten letterlijk op wanneer je naar fijne muziek luistert. Er is geen betere stimulatie voor je geluk dan muziek!”

Iemand helpen

Altruïstisch als je graag iemand helpt? Of is iemand helpen juist de grootste vorm van egoïsme? Hoezo? Omdat je het eigenlijk voor jezelf doet! Iemand helpen kan zorgen voor een vergroot geluksgevoel. Dola: “Help gewoon een willekeurig iemand, en zie het verschil in je gevoel.”

Nieuwe ervaringen opdoen

Volgens de professor kan het hebben van nieuwe ervaringen ervoor zorgen dat de tijd bijna vertraagt. “Nieuwe ervaringen zijn héél belangrijk. Het zorgt ervoor dat de tijd anders voelt. Daarom voelt het voor kinderen ook altijd alsof de tijd heel langzaam gaat, omdat ze constant nieuwe dingen mee maken.” Wat voor nieuwe dingen zou jij wel op willen pakken?

We zijn heel benieuwd wat jij van deze tips vindt en of ze je een geluksgevoel kunnen bezorgen? Laat je het ons weten?

Foto Daniel Bowman

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook