fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die je moet weten over Jane the Virgin

Een paar weken geleden hoorde ik collega’s wat beschaamd en giebelend praten over een nieuwe serie die ze aan het kijken zijn: Jane the Virgin. Dat maakte me enorm nieuwsgierig.  Natuurlijk keek ik die avond meteen op Netflix. En? Het was helemaal over de top! Elk cliché dat een soap moet hebben was in Jane the Virgin aanwezig en toch was ik ook direct verslaafd.

  • Jane is maagd en toch is ze zwanger. Ze is zwanger geraakt door een medische fout. Er had een uitstrijkje gemaakt moeten worden, maar per ongeluk heeft ze zaad geïnsemineerd gekregen door een fout van de gynaecoloog (de zus van Rafael, een alcoholiste die ook nog eens verliefd is op haar stiefmoeder).
  • Het zaad waardoor ze zwanger raakt is afkomstig van Rafael, de sexy hoteleigenaar, waar ze 5 jaar geleden een kus van heeft gekregen. Op dat moment is Rafael getrouwd met Petra, het zaad was eigenlijk voor haar bedoeld.
  • Jane the Virgin is gebaseerd op de Zuid Amerikaanse telenovela’s. Een telenovela is een soapserie met een vrouwelijk hoofdpersonage. Vaak gaat het om een groot liefdesverhaal met veel intriges en een happy end. De telenovela werd oorspronkelijk vooral geproduceerd in Latijns-Amerika, maar ondertussen is dit soort soaps ook erg populair in Zuid Europese landen.
  • De oma van Jane heeft haar gevraagd om als maagd te trouwen en Jane heeft beloofd om dat ook te doen. De moeder van Jane, Xiomara, heeft haar gelofte destijds niet gehouden en is ongetrouwd zwanger geraakt van de latere Telenovela ster Rogelio de la Vega (de vader van Jane).
  • Inmiddels zijn er 2 seizoenen van Jane the Virgin uitgebracht, waarvan seizoen 1 op Netflix te zien is. Seizoen 3 is in de maak.

Kijk jij al Jane the Virgin? We zijn heel benieuwd wie jouw favoriete karakter is.

Rafael, de sexy hoteleigenaar

Xiomara, de moeder van Jane

Xiomara-origineel

Rogelio, Telenovela ster en vader van Jane

rogelio

Michael, de verloofde van Jane

michael

Petra, de vrouw van Rafael

petra

Abuela, de moeder van Xiomara en de oma van Jane

abuela oma van jane

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook