fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dingen die je als moeder niet wilt horen wanneer je kind ernstig ziek is

Wanneer je hoort dat je kind ernstig ziek is, stort je wereld letterlijk in. Je kind is je meest dierbare bezit en jouw grootste prioriteit als moeder is dat het goed met hem of haar gaat. Tijdens zo’n moeilijke periode zijn er heel veel manieren om steun te vinden. Hoe en waar je deze steun vindt, is voor iedereen anders. Toch zijn er ook een aantal dingen die voor de meeste moeders wél hetzelfde zijn, namelijk: de dingen die je juist NIET wilt horen. 

5 dingen die je als moeder niet wilt horen wanneer je kind ernstig ziek is

1. “Ik begrijp hoe je je voelt”

Wanneer je kind ernstig ziek is, zijn er maar weinig mensen die zich in jou kunnen verplaatsen. Heel vervelend, maar ook heel logisch. Er zijn nou eenmaal weinig ouders die een ernstig ziek kind hebben/hadden en lotgenoten vind je niet zomaar. Hoewel je het als moeder natuurlijk fijn vindt om gesteund te worden, is er niks irritanters dan dat mensen zeggen dat ze begrijpen hoe jij je voelt. Niemand kan weten hoe jij je voelt en misschien weet je het zelf ook niet helemaal.

2. “Het komt vast wel goed”

Van nature proberen veel mensen een positieve twist aan het verhaal te geven. Het maakt een ongemakkelijke en zware situatie soms even wat minder zwaar door te zeggen dat het wel goed komt. Helaas gaat dit niet altijd op wanneer je een ernstig ziek kind hebt. Aan de uitspraak “het komt vast wel goed” heb je als moeder zo goed als niks… Maak hem dan ook niet!

5 dingen die je als moeder niet wilt horen wanneer je kind ernstig ziek is 2

3. “Maak je er niet te druk over”

“Er teveel mee bezig zijn maakt het alleen maar erger” is een zin die je nooit, maar dan ook nooit tegen een moeder met een ernstig ziek kind moet uitspreken. Natuurlijk wordt het door heel veel piekeren zeker niet beter, maar soms heb je je emoties nou eenmaal niet in de hand. “Maak je er niet te druk over” is letterlijk een heel stuk makkelijker gezegd dan gedaan.

4. “Toen mijn kind ziek was…”

Net als ergens een positieve wending aan willen geven, willen ook veel mensen je advies geven. Toch zit je hier als moeder meestal niet op te wachten en al helemaal niet als het advies is van iemand die nog nooit in hetzelfde schuitje heeft gezeten. Advies is okay, maar alleen op aanvraag en alleen in een gebied van jouw expertise.

5. “Alles gebeurt met een reden”

Ja, er zal vast overal iets achter zitten. Maar wanneer je kind ernstig ziek is, heb je juist het idee dat het tegenovergestelde waar is. Hoe kan iemand het in zijn hoofd halen dat jouw kind ernstig ziek is om een reden?! Het enige waar jij je druk om maakt is dat hij/zij weer beter wordt.

Heb jij ooit een ernstig ziek kind gehad of heb je er momenteel een? Wat zijn dingen die jij niet kunt waarderen van anderen? We zijn heel benieuwd! Deel ze met ons in de comments. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook