fb
Damespraatjes Damespraatjes

5 dating tips voor vrouwen

We kennen het allemaal, toen we nog 20 waren en op school zaten hadden we een bomvol sociaal leven. We ontmoeten mannen aan de lopende band in de bar, op school en op vakantie. Tegenwoordig nu we full time werken en nog steeds single zijn is het een stuk moeilijker om een leuke vent te ontmoeten. Net als veel vrouwen heb ik online dating websites gebruikt en heb ik een vrouw zoekt man advertentie in de krant geplaatst, en inmiddels ben ik de ware jacob tegen gekomen.

Nu velen jaren verder en wijzer wil ik jullie graag de volgende tips mee geven:

1 Intuïtie
Vertrouw altijd op je intuïtie, ook al lijkt het nergens op de slaan. Als iemand z’n profiel foto of z’n stem een beetje eng klinkt of verdacht is, vertrouw dan op je instinct en blaas de date af. Je hoeft je intuïtie aan niemand uit te leggen, wat jij voelt is jouw gevoel en daar hoef je alleen zelf mee te leven. Het is vreemd maar waar: je gevoel heeft bijna altijd gelijk!

2 Ben niet te gortig met persoonlijke informatie
Ben voorzichtig met wat je prijsgeeft van jezelf. Ontmoet een man alleen in het openbaar als je hem nog niet kent. Geef hem bij voorkeur niet je echte achternaam. Dit lijkt paranoïde maar het zijn simpele voorzorgsmaatregelen die je een hoop ellende kunnen besparen! It’s better to be safe than sorry zeg ik altijd maar.

3 Luister naar rode alarmlichten
Dus hij zit daar tegenover je te vertellen wat een fantastische man hij is. Maar tussen de regels door laat hij wel vallen dat hij zijn kinderen in de steek heeft gelaten, dat hij elk weekend dronken wordt en dat hij weleens met de politie in aanraking is geweest? Dit zijn duidelijke voorbeelden van rode alarmlichten die je niet zou mogen negeren.  Als je opzoek bent naar een leuke man dan is dit type het gegarandeerd niet, deal with it and move on.

4 Geef hem een tweede kans
Heb je een ontzettend aardige man ontmoet maar voel je geen echte vonk? Geef hem dan nog een tweede kans. Op de lange termijn is het misschien veel beter om een leuke lieve partner te hebben met wat minder glans dan andersom. Ga nog een keer met hem uit en laat jezelf verrassen. Is het na de tweede keer nog steeds niets? Dan is het tijd om door te gaan.

5 Wat denkt hij van me
Maak je als single geen zorgen wat een man van je vind als je voor het eerst met hem op date gaat. Het is veel belangrijker wat jij van hem vind! Heeft hij het karakter wat je zoekt? De carrière en de ambities? Is hij zorgzaam of juist niet? Vrouwen maken zich vaak veel drukker om wat de man eventueel van hen vind dan andersom. Probeer dit gevoel los te laten, heb zelf vertrouwen en focus je op het meest belangrijke voor jou.

Onthoud: het doel van daten is niet om de ware te vinden! Het is meer bedoeld om een paar leuke mannen te ontmoeten en hier een gezellige tijd mee te hebben. De rest komt vanzelf.

Monique Andriessen, Vrouw zoekt man

2 reacties

Sylvia -

Leuk! Plak onder kopje 5 alleen even twee keer een t achter ‘vind’ (bij ‘van hem vind’ en ‘van hen vind’)

Karen -

Leuk artikel! Ik ben zelf druk aan het daten online al zal de tips zeker mee nemen

Reageer ook