fb
Damespraatjes Damespraatjes

“40 procent van de Nederlanders wil zich niet vaccineren tegen Covid-19”

corona vaccin

Nederland wordt al maanden geleefd door het coronavirus. Als ik om mij heen kijk merk ik dat mensen er helemaal klaar mee zijn, maar wél hun best doen om zich aan de regels te houden. We moeten het gewoon uitzingen en wachten tot er een vaccin beschikbaar is, zeggen de meesten. Maar zal dat coronavaccin wel doen waar we op hoopten? En wat als het niet werkt? Is het voldoende getest? Wat als ik hem niet neem? Al deze vragen zorgen bij een bepaalde groep mensen ook voor twijfels. En dat is best begrijpelijk!

50-plussers

Uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel, blijkt dat ongeveer 40 procent van de 3.000 ondervraagden zich niet zou laten inenten wanneer er straks een vaccinatie tegen Covid-19 beschikbaar is. Een ruime meerderheid zou dit wél doen en vooral onder 50-plussers is de wens om mee te doen aan het vaccinatieprogramma groot.

Lees ook: 16 procent van de jongeren misbruikt corona om onder werk en school uit te komen

Verplichten

Verplicht wordt het vaccin niet, kondigde minister Hugo de Jonge van Voksgezondheid al aan. Gisteren benadrukte hij dit nogmaals, nadat er commotie was ontstaan over eerdere uitspraken. Zo gaf minister de Jonge aan dat groepen die zijn gevaccineerd zich mogelijk niet meer aan de corona-regels hoefden te houden. Sommige partijen stellen dat je hiermee eigenlijk wél met een vaccinatieplicht te maken hebt.

Niet meer aan maatregelen houden

De Jonge benadrukt dat dit een misverstand dit. Wél zegt hij dat vaccineren maanden in beslag gaat nemen.  Hij zegt: “Als een deel van de samenleving al gevaccineerd is, bijvoorbeeld medewerkers in de zorg en mensen die wonen in een verpleeghuis, dan is het natuurlijk voor hen niet meer nodig zich aan de maatregelen te houden”.

Wat wil jij?

Zou jij je laten vaccineren als het vaccin beschikbaar is? Waarom wel of waarom juist niet? Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook