fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 voedingsmiddelen die slecht zijn voor je seksdrive

We schotelden jullie al een keer een artikel over afrodisiaca voor, maar vandaag bespreken we juist het tegenovergestelde: voedingsmiddelen die slecht zijn voor je seksdrive. Maak je geen zorgen, je hoeft echt niet meteen al deze dingen uit je dieet te schrappen, maar houd er wel rekening mee en probeer het gebruik ervan tot een minimum te beperken. 

1. Light frisdranken

Alles heeft voor- en nadelen. Zo ook light drankjes. Hoewel ze erg lekker zijn en geen calorieën bevatten, tref je er wel wat anders in aan: aspartaam. Deze kunstmatige zoetstof heeft een nadelig effect op de serotonine levels in je lichaam. Serotonine is een belangrijk hormoon dat een grote rol speelt bij geluk en tevredenheid. Onderzoekers vermoeden dat het hebben van lage serotonine levels in verband staat met een laag libido, bij zowel vrouwen als mannen.

drip-water-spray-liquid

2. Magnetron popcorn 

Een romantische filmavond kan wonderen doen voor je seksdrive. Maar, pas op wat jullie hier bij eten! De light drankjes laat je na punt 1 al staan, maar pas ook op met popcorn uit de magnetron. De verpakking van deze super simpele snack bevat namelijk chemicaliën zoals Perfluoroctaanzuur, wat je libido geen goed doet. Bij mannen kan het zelfs prostaatproblemen tot gevolg hebben. Lekker zelf popcorn maken dus!

pexels-photo-57043

3. Alcohol

Een glas alcohol kan je helpen om makkelijker in de mood te komen. Helemaal niks mis mee! Maar overdrijf het niet, want bij grotere hoeveelheden kan het een slechte uitwerking op je libido hebben. Vooral bij mannen! Eén drankje: helemaal niks mis mee, maar don’t overdo it.

pexels-photo-66436

4. Verzadigde vetten

Net als bij de alcohol: een beetje vet kan geen kwaad. Maar pas op met grote hoeveelheden! Het is natuurlijk slecht voor de lijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je aderen dichtslibben. Hierdoor kan ook de doorbloeding van de geslachtsorganen minder worden, waardoor zowel mannen als vrouwen moeite krijgen met seks.

pexels-photo-99606

Dit zijn niet de enige voedingsmiddelen die een negatief effect op je seksdrive hebben! Lees verder op Eat This, Not That!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook