fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 tips voor het juiste licht op je thuiskantoor

licht op je thuiskantoor

Mensen werken tegenwoordig steeds meer vanuit huis. Daarom wordt er aan huis vaker een kantoor ingericht. Niet gek, want het is wel zo fijn om een eigen ruimte te hebben waar je rustig kunt werken. Bij het inrichten van jouw thuiskantoor moet je onder meer aandacht besteden aan de verlichting. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij voor het juiste licht op je thuiskantoor zorgt. Daarom zetten wij in deze tekst 4 tips op een rijtje.

1. Kies een ruimte met voldoende ramen

Heb je nog geen thuiskantoor ingericht? Dan raden wij je aan goed na te denken over de ruimte die je kiest. Het is namelijk belangrijk dat je werkt in een ruimte waar voldoende licht is. Als je constant in een donkere ruimte werkt, voel jij je sneller moe. Dit heeft een negatieve invloed op jouw productiviteit en concentratievermogen. Kies daarom altijd een ruimte waar voldoende daglicht binnenkomt. Ga dus niet in een donker hokje op zolder zitten, maar kies liever een kamer uit met minimaal één raam.

2. Zorg voor voldoende basisverlichting

Als je ’s ochtends vroeg begint of (ook) ’s avonds werkt, kan het buiten donker zijn. De aanwezigheid van een raam verandert hier niets aan. Om te voorkomen dat je in de duisternis moet werken, is verlichting onmisbaar op jouw thuiskantoor. Met behulp van lampen creëer je namelijk licht in de duisternis. Zorg er in ieder geval voor dat er een lamp aan het plafond hangt. Zo’n lamp rekenen we tot de basisverlichting. Waarom? Omdat hij ervoor zorgt dat jouw thuiskantoor volledig verlicht wordt als je de lamp inschakelt.

3. Maak gebruik van een bureaulamp

Basisverlichting is de belangrijkste verlichting voor jouw thuiskantoor. Hangt er reeds een lamp aan jouw plafond? Dan denk je mogelijk dat je al klaar bent. Je kunt het inderdaad bij de basisverlichting laten, maar dit raden wij jou niet aan. Waarom niet? Omdat je hierdoor niet altijd even goed kunt zien wat je aan het doen bent. Zo kan het licht er bijvoorbeeld voor zorgen dat je in jouw eigen schaduw werkt. Dit is niet wenselijk. Daarom is een bureaulamp geen overbodige luxe voor een thuiskantoor. Met zo’n lamp hoef je nooit meer in het donker of jouw eigen schaduw te werken.

4. Overweeg sfeerverlichting aan te schaffen

Werk je veel vanuit huis? Dan breng je dag in dag uit behoorlijk wat tijd door op jouw thuiskantoor. Daarom is het belangrijk dat jij je prettig voelt in deze ruimte. Besteed daarom ook aandacht aan de inrichting van jouw thuiskantoor. Zet bijvoorbeeld wat leuke accessoires neer op jouw bureau of overweeg sfeerverlichting aan te schaffen. Als je deze verlichting inschakelt, ontstaat er een gezellige sfeer. Daarbij komt dat de lamp zelf ook bijdraagt aan de sfeer op jouw thuiskantoor.

Licht op je thuiskantoor

Hoe heb jij voor het goede licht op je thuiskantoor gezorgd? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook