fb
Damespraatjes Damespraatjes

4 tips om het perfecte kopje koffie te zetten

Bij mij in de straat zit een geweldig koffiezaakje. Ze branden hun eigen bonen en dit geeft een geweldig resultaat! Maar, het is naast lekker wel heel duur om daar elke dag een bakkie te halen. Gaan we niet doen dus. Maar, het is ook mogelijk om thuis heerlijke koffie te zetten. Misschien wel net zo lekker als beneden. Hier 4 tips om het perfecte kopje koffie te zetten:

1. Kies voor je juiste apparatuur

Een goedkoop koffiezetapparaat is natuurlijk wel voordelig, maar het geeft niet altijd het beste resultaat. Investeer in goede apparatuur waardoor de koffie optimaal tot zijn recht komt. Ikzelf heb een apparaat waar je bonen ingooit en die dan in hetzelfde apparaat worden vermalen. Maar je kan ook een losse koffiemaler kopen. Maar net wat je zelf fijner vindt.

2. Goede koffie

Hoe goed je apparaat ook is, als je er ‘flut-koffie’ ingooit krijg je nooit die geweldige kop. Betaal iets meer voor koffie als je weet dat de kwaliteit beter is. Anders ga je misschien alsnog naar dat dure koffietentje. Dan ben je waarschijnlijk een stuk duurder uit. En vind je het nou te duur om altijd die dure te nemen? Mix dan eens een dure met een wat goedkopere boon.

3. Weet wat je lekker vindt

Wat je lekker vindt is heel persoonlijk, het is dus belangrijk om veel koffie te proeven. Bestel de eerste keer wat meerdere soorten, om te bepalen wat voor smaken en sterktes jij lekker vindt.

4. Houd je machine schoon

Houd je machine goed schoon om goede en lekkere koffie te kunnen blijven zetten. Als je dit niet doet kan je apparaat verstopt raken, vastlopen en kunnen er nare geurtjes uitkomen. Ook kan het de smaak van je koffie op nadelige wijze beïnvloeden. En dat is natuurlijk zonde.

Kijk eens op de website van Koffiecentrale. Hier hebben ze super veel koffie, apparatuur en accessoires!

Reageer ook