fb
Damespraatjes Damespraatjes

Moeilijk uitslapen? 4 manieren om makkelijker uit te slapen

Een bekend probleem bij vrouwen met een druk leven is het niet kunnen uitslapen op dagen dat dit wél kan. Ikzelf heb vaak dat ik op zaterdag om 7 uur springend naast mijn bed sta, terwijl ik eigenlijk makkelijk tot 11 uur kan blijven liggen. Maar gelukkig zijn er trucjes waardoor je toch iets langer kan uitslapen. Voor mij werken ze super goed, ik hoop voor jou ook! Heb jij nog een ander trucje? Laat het ons weten in de comments.

Alcohol

Hoewel je met een glaasje op vaak sneller in slaap valt, is het helemaal niet goed voor je nachtrust! Doordat de alcohol in de tweede helft van de nacht uitwerkt word je juist eerder wakker. Dat nachtmutsje misschien even laten staan dus?

Elektronische apparaten

Doordeweeks heb je je telefoon waarschijnlijk nodig als wekker, maar in het weekend niet. Zet hem uit en leg hem niet naast je bed. Ook laptops en televisies kan je beter helemaal uitzetten om je nachtrust niet te verstoren.

Donkere kamer

In de winter blijft het vaak wat langer donker buiten, maar vooral in de zomer kan de zon je uitslaapwens echt verstoren. Zorg dus voor dikke, donkere gordijnen die écht geen licht doorlaten.

Tweede kans

Ook al pas je deze trucjes toe, dan is er een kans dat je alsnog wakker wordt. Maakt niet uit! Blijf lekker liggen, sluit je ogen en laat je lichaam rustig weer in slaap vallen. Val je nou echt niet meer in slaap? Maak een ontbijtje en neem het lekker mee naar je slaapkamer, pak een goed boek of kijk een leuke serie en geniet van deze extra uurtjes. Of geniet van wat lekkere ochtendseks en val daarna lekker weer in slaap. Weten waarom je na seks beter slaapt? Lees het hier in dit artikel van Mara: Waarom je na seks beter slaapt!

 

Reageer ook