fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie redenen waarom je een kunstboeket zou kopen

3 redenen waarom je een kunstboeket zou kopen

Groene vingers? Ik heb ze niet! En dat terwijl het balkon van mijn moeder in bloei staat vanaf het moment dat dat kan. Ga je op vakantie, mij niet bellen als je wilt dat je bloemen en planten nog in leven zijn als je terugkomt. Dieren en kinderen daarentegen kun je overigens wel altijd met een gerust hart bij me achterlaten. En nee, het is echt niet dat ik planten of bloemen niet mooi of gezellig vind hoor, ik vergeet gewoon om ze water te geven. Kunstbloemen zouden wat dat betreft een stuk beter bij me passen. Ik geef je drie redenen waarom je een kunstboeket zou kopen!

Aan de prijs, maar wel levensecht

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, kunstbloemen zijn aan de prijs. Dit komt omdat ze vaak worden gemaakt van echt hout en in sommige gevallen ook van echt schors en zijde. Door een matte afwerking te realiseren zien de bloemen er niet goedkoop en lelijk uit, maar juist levensecht. De plastic look die je misschien zou verwachten is er niet en daardoor is er ook geen glinstering. Ook zorgen de natuurgetrouwe kleuren ervoor dat het er allemaal uitziet alsof je te maken hebt met echte bloemen. Men kijkt tijdens de selectie naar de kleur van het blad in de zon en naar het licht in een huiskamer- en kantoorsetting. Daarnaast wordt er extra aandacht besteed aan de vorm van het blad en de bloemblaadjes, de kronkeling in de steel en de structuur van het hart van de bloem.

Duurzame keuze

Naast dat je door het neerzetten van een kunstboeket dezelfde sfeer en uitstraling krijgt als met een echt boeket, hoef je je geen zorgen te maken dat je vergeet om ze water te geven. Daarnaast verwelken ze niet, dus kun je langer genieten van een prachtige bos bloemen. Je hebt er geen werk aan, want je hoeft het water niet te verversen en daarnaast hoef je ook niet af te snijden of dorre bladeren o.i.d. er tussenuit te halen. Het scheelt je ook nog eens in de portemonnee, omdat je niet steeds weer een nieuw boeket hoeft te gaan kopen. Daarnaast is het een uitstekende optie voor mensen met huisdieren, of bijvoorbeeld een allergie voor pollen. Ook als je kijkt naar het kweekproces, ben je een stuk duurzamer bezig als je kiest voor kunststofbloemen. Dit is omdat ze minder energie verbruiken, geen water of voedingsstoffen nodig hebben en geen pesticide of chemicaliën nodig hebben om te kunnen groeien. Zet ze overigens niet op een plek met te veel zonlicht om te voorkomen dat de kleur sneller dof wordt.

Eindeloos te combineren

Als je zelf een boeket samenstelt met verschillende soorten bloemen dan loop je het risico dat het één eigenlijk niet zo goed met het andere kan. Als je kiest voor kunstbloemen dan heb je dit niet. Je kunt namelijk eindeloos combineren, tot dat je precies hebt gemaakt wat je zelf wilt. Probeer zeker eens om verschillende contrasterende kleuren te combineren, om zo een eigen unieke look te krijgen. Het is maar net wat jij mooi vindt! Het voordeel van kunstbloemen ten opzichte van normale bloemen, is dat je ze kunt buigen zonder dat ze knakken.

Heb jij wel eens kunstbloemen in huis gehaald? We lezen het graag in de comments, vinden we leuk 🙂
Afbeelding boven het artikel: Easyplants Kunstplanten
Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook