fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 redenen waarom de slaapkamer de belangrijkste plek van het huis is

Iemand vroeg me laatst wat de belangrijkste plek in mijn huis is. Eerst antwoordde ik dat dit absoluut de keuken is (want: eten en drinken). Maar toen ik er beter over ging nadenken, moest ik toch concluderen dat het eigenlijk helemaal niet de keuken is. Voor mij is de slaapkamer de belangrijkste plek in huis. Benieuwd waarom? Lees dan mee!

3 redenen waarom de slaapkamer de belangrijkste plek van het huis is

1. Genoeg rust is belangrijk en gezond

Kan jij je ook zo lui voelen wanneer je in het weekend lekker lang blijft liggen? Nergens voor nodig! Door voldoende te slapen, werk je hard aan je gezondheid. Mensen die te weinig slapen hebben een grotere kans op overgewicht, maken sneller fouten op hun werk of in het verkeer en zitten minder lekker in hun vel. Trek je dus minstens 8 uur per dag terug in je slaapkamer en zorg ervoor dat je je rust pakt. Want je ziet: ook rust is een investering in jezelf!

2. Het is een plek waar niet iedereen zomaar welkom is

Loop jij bij vrienden en kennissen zomaar naar hun slaapkamer? De kans is groot dat je dit niet doet. Heel goed, want de slaapkamer is een super persoonlijke plek. Bij mij is de slaapkamer écht heilig. De enige mensen die er mogen komen, zijn mijn vriend, dochtertje en ikzelf natuurlijk. Bij hoge uitzondering komen ook mijn (schoon)ouders of aller beste vrienden er als dat nodig is. Hierdoor is het écht mijn veilige plek, waar ik lekker kan doen en laten wat ik wil. En geloof me: dat is heel belangrijk als je er ’s avonds goed wil kunnen slapen.

2

3. Heb je een partner? Dan is het de fijnste plek om na een lange dag tegen elkaar aan te kruipen

Niets is lekkerder dan na een lange dag heerlijk tegen je partner aan te kruipen. Ik heb het absoluut niet meteen over het hebben van een uitgebreide pot seks (wat uiteraard ook helemaal goed is), maar alleen tegen elkaar aanliggen is al super ontspannen. Dit kan je natuurlijk op de bank doen, maar in bed knuffelt het nog nét wat lekkerder.

Heel belangrijk!

Je ziet: een fijne en mooie slaapkamer is heel erg belangrijk! Eén derde deel van je leven breng je hier door, dus het is helemaal niet gek om te investeren in deze plek. Koop een goed bed, zorg dat het er altijd opgeruimd en schoon is en laat niet zomaar iedereen toe tot jouw veilige plek. Geïnspireerd geraakt? Alle spullen die je in dit artikel op de foto’s ziet, kan je terugvinden op LionsHome. Op LionsHome vind je snel en eenvoudig nieuwe ideeën voor uw huis, tuin en veel meer.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook