fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 gouden tips als je op zoek bent naar een baan

Je bent op zoek naar een baan. Wat goed van je! Het kan zijn dat je pas net weer op zoek bent, maar het kan natuurlijk ook dat je al langer zoekt. Het kan erg frustrerend zijn als je wel wilt werken, maar als het je gewoon echt niet lukt om wat te vinden. Veel mensen hebben hier last van, zowel mensen met weinig werkervaring als mensen met veel werkervaring. We hebben een aantal tips voor je, die je -naar welke baan je ook opzoek bent- hopelijk kunnen helpen.

Ken je eigen netwerk

Als je zoekt naar een baan kan dit natuurlijk via advertenties op internet, maar het is vaak ook erg effectief om via je eigen netwerk te zoeken. Maar weet jij eigenlijk wel wie je allemaal in je netwerk hebt? Natuurlijk denk je meteen aan je lieve buurvrouw en je beste vriendin, maar die weten waarschijnlijk al dat je een baan zoekt. Denk ook eens aan die spontane onderneemster die je laatst op een verjaardag hebt ontmoet! Misschien heeft zij wel werk of kent ze iemand die naar personeel zoekt? En die buurman die je altijd tegenkomt bij het uitlaten van de hond; vertelde hij niet ooit dat hij manager is bij een grote winkelketen? Stap eens op hem af! Door je netwerk te kennen en hier gebruik van te maken, is de kans dat je snel wat vindt vele malen groter. Pluis je LinkedIn contacten uit en leg contact!

Weet wat je kan, maar ook wat je zou willen leren

Heb je gestudeerd, een opleiding of een cursus gevolgd? Wat goed, dit zijn manieren om de kans op een leuke baan flink te vergroten! Waarschijnlijk ben je nu op zoek naar werk dat aansluit bij je kennis en ervaring, maar soms is het in die sector of functie gewoon heel lastig om wat te vinden. Probeer je horizon wat te verbreden en ook te solliciteren op functies die niet aansluiten op je studie en ervaring. Verdiep je in beroepen die je ook leuk lijken en waarbij het je de moeite waard lijkt om iets heel nieuws te leren. We garanderen je dat er een wereld voor je opengaat!

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Tot slot: schrijf je altijd in bij een uitzendbureau! Bereid zo’n inschrijving goed voor, zo kan het uitzendbureau snel voor je aan de slag. Het is heel belangrijk om een goed en up-to-date C.V. te hebben, waar je geen spelfouten in hebt gemaakt en al je relevante werkervaring en opleidingen te zien zijn. Voeg hier altijd een actuele en nette foto van jezelf bij (géén vakantiekiekjes). Laat je C.V. altijd door één of twee mensen nalezen en bij voorkeur door iemand die er veel verstand van heeft. Ga je langs bij het uitzendbureau? Zorg ervoor dat je er verzorgd uitziet en kleed je voor de baan die je zou willen hebben.

Tot slot: ben je onzeker en heb je het gevoel dat dit je kansen op de arbeidsmarkt in de weg staan? Ga hier eerst mee aan de slag! Als je goed in je vel zit vind je sneller een baan die goed bij je past. Heel veel succes!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Albert -

Na het zien van de serie Vrouwen die bouwen op PowNed, heb ik gezien dat vrouwen prima kunnen werken in de bouw! Dat kan via ons uitzendbureau waar je een gratis opleiding kunt volgen mét baangarantie! Ook voor een baan in de techniek, bijvoorbeeld als zonnepanelen monteur kun je bij ons terecht.

Reageer ook