fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 dingen die je herkent als jouw ijskast altijd vol is

Al zeg ik het zelf, mijn huishouden is redelijk georganiseerd. Mijn wasmanden puilen (bijna) nooit uit, er is altijd voldoende eten in huis en de vloer is altijd netjes gezogen. Toch zijn er ook bij mij een aantal verbeterpuntjes. En dat druk ik nu heel vriendelijk uit! Want eigenlijk zijn het gênante verzamelingen van troep…

De administratiekast is daar één van… Waar mijn vriend altijd alles op nette, georganiseerde stapeltjes leg, mik ik alles klakkeloos het kastje in. Op dat moment heel fijn (want: je ziet het niet meer), maar wanneer je de rekeningen moet betalen of brieven moet terugvinden, gaat het mis.

Nog zo’n ‘verbeterpuntje’ hier in huis, is de ijskast (ik noem hem altijd ijskast, maar koelkast kan natuurlijk ook!). Hij is meestal ram- en ramvol. En dan loop je tegen heel wat problemen aan! Klinkt bekend? Dan herken je deze 3 dingen zeker!

1. Dingen dubbel kopen

Door het volledig ontbreken van overzicht, heb ik geen idee wat er eigenlijk allemaal in mijn ijskast staat. Zo kan ik gerust twee dagen achter elkaar een pak yoghurt kopen, omdat ik de eerste simpelweg niet meer zag in de enorme troep. Resultaat: de troep wordt alleen maar erger.

2. Wat ruik ik?

Als je ijskast rammend vol zit, betekent het dat er producten achter- en onderin liggen, die je vermoedelijk weken niet gezien hebt. En ja… Eten en weken verwaarloosd worden; dat gaat niet lekker samen. Ik hoor dan ook vaak als iemand de ijskast opentrekt: ‘eehhh, wat ruik ik?’.

3. Alles eruit halen 

Ben ik wel op de hoogte van wat er allemaal in ligt? Dan blijft het zoeken… Het komt er vaak op neer dat ik de hele ijskast leeg moet halen om één item te vinden waar ik naar op zoek ben. Kan makkelijker toch. zou je zeggen?

Herkenbaar? Dan ben ook jij waarschijnlijk net zo’n sloddervos als ik. Ik zou nu een heel verhaal kunnen ophangen over het aanbrengen van orde en het invoeren van goedlopende ijskast-systemen, maar ik heb een betere en snellere tip voor je: koop gewoon een van die koelkasten van horeca kwaliteit. Zo’n grote, waar lekker veel in past! Wij zijn nu ook aan het kijken naar een extra exemplaar en dat zou hel wat problemen oplossen.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook