fb
Damespraatjes Damespraatjes

3 apps die je helpen te ontspannen

We kennen het allemaal: soms worden de opgaven en uitdagingen die het dagelijks leven voor ons in petto heeft een beetje te veel. Misschien zegt iemand uit je omgeving dan: “laat je niet stressen!” Makkelijker gezegd dan gedaan. We lezen met zijn allen zo veel gouden tips, life hacks en methodes die succes garanderen dat we door de bomen het bos niet meer zien.

Als werkende vrouw met een gezin heb je het sowieso druk. En je moet presteren: nou, het zij zo. Maar zijn het niet juist de kleine ergernissen in het dagelijks leven die onnodige stress veroorzaken? Op de juiste momenten rust vinden om te genieten geeft zo veel energie dat je alle verplichtingen de baas kunt blijven. Wij hebben een paar simpele apps gevonden die je helpen te ontspannen.

Around Me

Je bent met vriendinnen shoppen in de stad en jullie willen nog wat eten, maar waar? Het is soms een hele odyssee voor je een leuk café hebt gevonden. Mij gebeurt dit vooral tijdens stedentrips en als de honger toeslaat is de ontspanning het eerste slachtoffer.

De oplossing vind je in de app AroundMe. Deze maakt gebruik van je locatie en biedt een overzicht van elke gelegenheid in je buurt: bars en restaurants (met beschrijving en recensies), maar ook winkels, parkeerplaatsen en taxi´s. Nooit meer eindeloos op zoek, maar direct neerploffen in het café dat bij jullie past.

Book a Tiger

Je komt thuis van je werk en je moet over een uurtje alweer weg. In die tijd moet je eten, maar als je aan tafel zit, kun je er niet omheen dat het een rommeltje is in de woonkamer. Je besluit nog even snel te stofzuigen en op te ruimen. Je verlaat daardoor wel net te laat het huis en onderweg zit je alweer in de stress.

Zorg ervoor dat dat uurtje thuis echt een rustmoment is en haal een betrouwbare schoonmaakhulp in huis. Die kun je via Book a Tiger makkelijk inhuren. Je afspraken plan je in met de app. Deze service biedt Book a Tiger je geheel wit; er wordt netjes belasting afgedragen. Zo draag je bij aan minder gesjoemel in de schoonmaaksector.

Sleep Cycle

Een goede nachtrust is cruciaal om uitgerust aan de dag te beginnen. Een lange werkdag en andere verplichtingen kunnen immers heel afmattend zijn. Je kent het gevoel vast dat je na je werk alleen nog maar op de bank wilt hangen en geen puf meer hebt om wat leuks te ondernemen.

´s Ochtends op een originele manier gewekt worden is natuurlijk heel leuk, maar Sleep Cycle heeft meer te bieden. Het registreert wanneer je naar bed gaat en ´s ochtends weer opstaat en analyseert dit slaapgedrag. Zo kan de app je adviseren wat voor jou het beste is. Ook wekt de app je op het juiste tijdstip, binnen een door jou aangegeven tijdkader, namelijk op het moment dat je je in de lichtste fase van je slaap bevindt. Sleep Cycle houdt je fris, zodat je meer kunt doen dan de dag alleen doorkomen. Je werkt immers om te leven en niet andersom!

Reageer ook