fb
Damespraatjes Damespraatjes

24 Films die eigenlijk beter zijn dat het boek waarop ze zijn gebaseerd

“Maar toch vind ik het boek beter dan de film” was een reactie die ik vroeger vaak hoorde als ik met een vriendin de bioscoop uitliep. In een film kunnen lang niet alle verhaallijnen worden uitgewerkt of worden verdiept. Een boek leent zich daar vaak wel voor. Maar de films van tegenwoordig zijn van hoge kwaliteit,  met geweldige special effects en geluidskwaliteit van hoog niveau. Vaak is de beleving dan groter dan bij een boek. En mooie muziek erbij is natuurlijk ook helemaal te gek!

BuzzFeed deed een onderzoekje en gaf een Top 24 lijst van films die beter werden gevonden dan de boeken waarop ze zijn gebaseerd. We hebben er aan aantal voor jullie op een rij gezet.

1. To All The Boys I’ve Loved Before

Ik heb ‘m zelf een paar weken geleden op Netflix bekeken. Super leuke film, maar ik heb het boek niet gelezen, dus heb er geen oordeel over. Foto, zie boven dit artikel.

2. The devil wears Prada

Inderdaad, ik vond de film ook beter. Het boek was zeker niet slecht, maar het acteerwerk van met name Meryl Streep was zo goed, dat de film mijn voorkeur heeft!

3. The Hunger Games

Het moment waarop ik The Hunger Games boeken in handen kreeg herinner ik me als de dag van gisteren. In één ruk heb ik ze uitgelezen, wat was dat geweldig! De films waren ook helemaal te gek. Wat beter was, de film of het boek? Ik zou het in dit geval niet weten.

4. Forrest Gump

Run Forrest, Run! Wat een geweldige film. Een stuk geschiedenis van de VS en super goed acteerwerk van Tom Hanks. Ik wist niet dat dit een bewerking van een boek was, heb die dus ook niet gelezen.

5. The Notebook

Favoriete film van veel van mijn vriendinnen. Persoonlijk heb ik er niet zo veel mee. Te veel emotie en romantiek! Als ik voor zo’n film echt ga zitten houd ik het niet droog en heb ik aan één pak Kleenex niet genoeg. Begin ik tegenwoordig niet meer aan haha!

De lijst van BuzzFeed is veel uitgebreider. Wil je hem helemaal zien, kijk dan hier.

Natuurlijk zijn we heel benieuwd of jij het met de lijst eens bent. Laat het ons weten via de comments onder dit artikel.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook