fb
Damespraatjes Damespraatjes

23-jarige man wordt vader en opa in een paar weken tijd

Het krijgen van een kind gaat je niet in de koude kleren zitten. Niet alleen word je hele leven 180 graden anders, ook de enorme verantwoordelijkheid maakt het mentaal zwaar. Gelukkig went alles en wordt ook het hebben van kinderen makkelijker. Voor wie het waarschijnlijk nog net iets moeilijker was, is de 23-jarige Tommy Connolly. Wiens leven door een Facebookbericht ingrijpend veranderde.

Vraag om hulp

In 2015 ontving Tommy een bericht van zijn 17-jarige nichtje, wie hij al 10 jaar niet had gezien. Het ging niet goed met haar… Ze was net afgekickt van drugs, haar vriend zat in de gevangenis, was dakloos en was 32 weken zwanger. In het bericht vroeg ze haar neef om hulp, welke ze direct ontving.

3180ff72-tommy-edit-4

 

Pleegvader

Tommy aarzelde geen moment en besloot zijn nichtje direct bij hem in te laten trekken. Om haar verder te kunnen helpen, is hij officieel haar pleegvader geworden. Toen zijn nichtje een paar weken later van een gezonde jongen beviel, werd hij ook nog eens opa van het kind van zijn pleegdochter.

6637f36c-tommy-edit-9

Fulltime werken

Om zijn pleegdochter en haar zoon te onderhouden, zet Tommy zijn studie tijdelijk op een laag pitje en gaat fulltime werken. Wat een beslissingen voor zo’n jonge jongen… Wij kunnen niets anders zeggen dan; petje af! Dit zijn beslissingen waarvan maar weinig mensen kunnen zeggen ze ooit te zullen moeten nemen.

Schermafbeelding 2018-07-06 om 11.17.38

Wat zou jij doen?

Zou jij hetzelfde doen voor een familielid dat je al lang niet gezien hebt? Of lijkt het je helemaal niks? Praat met ons mee in de comments onder dit aritkel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Jeroen De Munter -

Op zich zeer menselijk van de jongeman, maar geen hààr op mijn hoofd dat eraan denkt hetzelfde te doen mocht ik in zijn situatie zijn. Je eigen leven minstens ‘on hold’ zetten, waarbij die ‘hold’ ook op langere termijn je leven impacteert voor iemand waarvan je totaal vervreemd bent en die zelf haar eigen leven niet eens op de rails kon houden… Ik zou hier met gemak hardvochtiger in zijn. De parabel van de mier en de krekel indachtig.

Reageer ook