fb
Damespraatjes Damespraatjes

Als kiloknaller de zomer uit

Cocktailtje hier, hamburgertje daar…  op de weegschaal na de zomer is altijd weer naar. Voor de vakantie schreef ik over mijn challenge, 5 kilo in 6 weken. Met dank aan Weight Watchers heb ik kilo’s lichter in mijn bikini over het strand kunnen paraderen. Helaas zijn de meeste tropische eilanden niet echt ‘student op dieet proof’ en waren de alcoholische versnaperingen niet te weerstaan. Schade: 2 kilo in 5 weken… Klaar om die gezonde levensstijl weer op te pakken!

Thuis gezond eten is voor mij over het algemeen geen probleem. Moeders koopt altijd tassen vol verse groente en fruit, een lekker appeltje is dan sneller gepakt dan een vette tosti. Onderweg en op school heb ik hier veel meer moeite mee. Zoete frappuccino op het station, hand dropjes om het eerste college door te komen, twee snelle broodjes met eiersalade tijdens de lunch, blikje energydrank om het laatste college wakker te blijven en een ham-kaas croissantje voor in de trein naar huis… Schrikken hoor, als ik dit zo lees!

Tijd om ook tijdens college’s het roer om te gooien! Omdat ik graag de hele dag door eet (niet alleen vanwege de honger, maar ook omdat ik het gewoon lekker en vermakelijk vind) is het belangrijk dat ik veel gezonde snackjes meeneem. Hier een lijstje met lekkere alternatieven:

Frappuccino -> Groene thee met citroen

Dropjes -> Stukjes appel

Vette broodjes -> Home made lunchsalade

Energydrank -> Bruisend water met limoen en munt

Ham-kaas croissantje -> Snoeptomaatjes

Lekker eten kan ik wel, maar dagelijks zelf een gezonde lunch voor op school of werk bedenken is mij net wat te moeilijk en teveel werk. Makkelijk voor mij is dat ik dan altijd mijn Weight Watchers boek ‘Gezond Gezin’ erbij kan pakken. Hierin is zelfs een volledig hoofdstuk met makkelijke, gezonde en heerlijke gerechtjes voor in de lunchbox opgenomen. Dit neem ik maandag mee naar college:

Slaatje van rijst met fruit

Ingrediënten voor 6 personen:

120 g rijst, ongekookt
1 wortel
1 appel
1 blik (150 g) ananasschijven in sap
1 rode paprika
25 g rozijnen
25 g walnoten
25 g pijnboompitten
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel mangochutney (of andere chutney)
2 eetlepels plantaardige olie
2 koffielepels kerriepoeper
peper uit de molen

Bereiding:

Kook de rijst gaar en giet af. Spoel onder koud water en doe in een grote kom.

Schil de wortel en de appel en snijd ze in plakjes. Haal de ananas uit het sap en snijd in stukjes. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd hem in blokjes. Laat de rozijnen weken in warm water. Breek de walnoten in kleinere stukken. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag. Meng alles door de rijst.

Meng het citroensap met de chutney, de olie en het kerriepoeder. Breng eventueel op smaak met wat versgemalen peper en roer door de rijst.

Als die 2 kilo er op deze manier niet binnen no-time weer vanaf zijn, weet ik het niet meer. Wil je zelf ook het boek Gezond Gezin bestellen? Klik hier

Hoeveel zijn jullie aangekomen in de zomer? Helpt Weight Watchers jou hier vanaf of heb je een andere methode? Ik lees het graag!

 

Mara Blikslager

Redacteur Damespraatjes
@MaraBlikslager 

Mara Blikslager (20 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine damespraatjes.nl en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Mediastad Hilversum maar heeft ook een grote liefde voor onze, iets chaotischere, hoofdstad: Amsterdam. 

Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 
// <![CDATA[
var uri = 'http://impnl.tradedoubler.com/imp?type(js)g(20642926)a(1506742)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook