fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 redenen waarom je jezelf vandaag nog een gezonde levensstijl zou aanmeten

We zijn alweer halverwege de eerste maand van het nieuwe jaar en tegen deze tijd heeft meer dan de helft van de mensen zijn goede voornemens al weer opgegeven. Heel logisch ook, want een goed voornemen voor jezelf bedenken betekent echt niet dat je het dan ook gaat lukken. In tegendeel zelfs. 

Goede voornemens

Goede voornemens zijn enkel en alleen vol te houden, wanneer je een diepe intrinsieke motivatie hiervoor hebt. ‘Gewoon’ maar zeggen dat je wilt stoppen met roken werkt voor bijna niemand. Het is belangrijk te weten waarom je je doelen wilt halen, alleen zo wordt het behalen ervan een mogelijkheid. Zo ook met gezonder worden; stel jezelf de vraag waarom je dat wil. Wij hebben hier alvast 10 goede renenen waarom je jezelf vandaag nog een gezonde levensstijl zou aanmeten:

1. Je verhoogt je levensverwachting

2. Je krijgt meer energie

3. Je voorkomt ziektes

4. Het bespaart je medische kosten

5. Je kunt meer tijd met je kinderen en kleinkinderen spenderen

6. Je voelt je krachtiger en zelfverzekerder

7. Je ziet er beter uit

8. Je zit lekkerder in je vel

9. Je seksleven wordt beter

10. Je maakt het beste van het leven

Hulp nodig!

Kan jij wel wat hulp gebruiken? Dat kunnen we goed begrijpen! Je kunt bijvoorbeeld de hulp van een coach of personal trainer inschakelen. Wat ook goed helpt, is om een buddy te vinden. Iemand die een zelfde of vergelijkbaar doel voor ogen heeft en jou op moeilijke momenten kan steunen. Zoek jij je hulp liever online? Ook dat kan! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Afvallen.nl. Hier vind je heel veel handige tips, goede informatie, gezonde recepten, dieetplannen, afslank inspiratie en nog veel meer.

Wil jij ook gezond worden? Wat zijn jouw motieven hiervoor? We zijn heel benieuwd naar jouw redenen om je weer fit en gezond te voelen. Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

Reageer ook