fb
Damespraatjes Damespraatjes

10 eerste keren van je kind die je zo snel mogelijk weer wil vergeten

Het leven van je kinderen bestaat zeker als ze jong zijn uit veel eerste keren. Het eerste lachje, het eerste tandje, de eerste stapjes…onvergetelijk, en deze worden dan ook door alle ouders met veel trots vastgelegd en gedeeld op social media. Toch zijn er ook veel eerste keren die ouders elkaar niet zullen vertellen; sterker nog, deze momenten willen de meeste ouders snel weer vergeten.

  1. De eerste keer dat je kind zichzelf onderpoept en je even geen reservesetje kleding bij de hand hebt. Ik weet nog precies wanneer het was, echt waar!
  2. De eerste prikjes bij het consultatiebureau. Wat een marteling voor zowel ouders als kind. Het voelt compleet verkeerd om je kind pijn te moeten doen voor iets dat uiteindelijk goed is voor zijn of haar gezondheid.
  3. De eerste keer dat je kind ziek werd. Al was het maar een verkoudheid, indruk maakt het wel. Want zieke kinderen willen aandacht, héél veel aandacht. 24/7, dus ook om 3.00 ’s nachts.
  4. De eerste keer dat je kind zichzelf bezeerde. Omdat hij of zij te enthousiast omrolde in de box. Of net voorzichtig wilde kruipen en uitgleed. Of, de allerergste optie: ergens vanaf viel en jij net misgreep.
  5. De eerste keer dat je kind zichzelf niet was en je als ouder het gevoel had dat er ergens een gebruiksaanwijzing ontbrak. Groeispurt, doorkomende tandjes, een sprongetje in de ontwikkeling, of gewoon ‘niet blij’: de oorzaak maakte niet uit, maar als je net dacht dat je je kind eindelijk doorhad begon er weer zo’n fase.
  6. De eerste driftbui. Zo, die zag je even niet aankomen. Uit het niets veranderde je voorbeeldige prins of prinses in De Hulk en het enige dat je zei was dat je even naar de wc ging/dat hij of zij ook de korstjes moest opeten/ dat het ene hondje van de tekenfilm niet Pip, maar Woezel heet.
  7. De eerste keer dat je kind in een nieuw setje kleding of schoenen naar de opvang of school ging en je hem of haar later zwart van het zand en met scheuren in de kleding of kale neuzen op de schoenen weer terugkreeg. De eerste keer, ja. Er gaan nog heel veel keren volgen. Sorry.
  8. De eerste keer dat je kind besloot dat zijn of haar knuffels gewassen moesten worden. In de wc. En vervolgens de wc doortrok.
  9. De eerste keer dat je kind mee wilde helpen met de was en een halve fles wasmiddel in de wasmachine gooide. Maar je was rook wel heerlijk lentefris. En de 10 wassen daarna ook.
  10. De eerste keer dat je kind je stom vindt. En dat ook blijft herhalen. Terwijl jij net zijn of haar lievelingskostje hebt gekookt, voor de zoveelste keer zijn of haar bed hebt verschoond vanwege een ‘ongelukje’.

Romy Meijer (34 jaar) schrijft op haar eigen blog Dochterlief.nl over haar leven als moeder en werkt als casemanager voor een groot bedrijf. Daarnaast schrijft ze blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met haar man en hun dochter Elise in de buurt van de Veluwe.Naast schrijven is lezen een grote hobby. Haar blog kan je vinden op www.dochterlief.nl.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook